ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

TOP 5: Tutoriali # 32 (Igračke na dar!)

Uskrs je blizu, a to većini znači kupovinu darova za klince! Iako stvarno volim obradovati mališane, smatram da se danas generalno pretjeruje sa poklonima! Svake godine prije Božića i Uskrsa počne me hvatati panika od same pomisli na sve nove igračke kojima će trebati naći mjesto negdje! Zato ove godine, umjesto da cijelo bogatstvo ostavimo po trgovinama, iskoristimo komadiće tkanine, kartonske kutije, drvene perlice i grane da napravimo nešto lijepo svojim najdražima! Evo nekoliko ideja!

1. Počnimo sa krpenim lutkama! Iako se možda čini teško, napraviti krpene lutke je stvarno lako - ja sam ih pravila već nekoliko pa govorim iz iskustva! Super je što lutke možete personalizirati po želji kako bi bile što sličnije svojoj budućoj vlasnici, a za njihovu izradu vam neće trebati puno materijala!
crazy little projects

2. Ako među malim prijateljima imate nekog vrtlara ili vrtlaricu, ovakav povrtnjak u kutiji će biti pravi pogodak! Na internetu možete naći brojne tutoriale za različite vrste povrća i voća od filca tako da ovu osnovnu varijantu možete upotpuniti!
a beautiful mess

3. Što je Uskrs bez zekana? Ovaj krpeni će oduševiti i curice i dječake! Izrada zekana je možda malo zahtjevnija od izrade krpene lutke, ali ne dajte da vas to pokoleba! Osim toga, jednom kad savladate proces, sa istom šablonom ćete moći raditi različite životinje, samo mijenjate oblik ušiju i repića!
petit a petit and family

4. I od drvenih perlica se može napraviti igračka! Ovu slatku marionetu napravit ćete bez puno muke, a klincima će pružiti puno zabave!  
mer mag

5. I za kraj praćka napravljena od grane! Ako uz nju u uskršnje gnijezdo stavite i nekoliko praznih konzervi na koje ste napisali brojeve, dobit ćete društvenu igru u kojoj može uživati cijela obitelj!
the merrythought


Ako ste se ove godine odlučili za 'uradi sam' Uskrs, mnoštvo ideja naći ćete ovdje, ali i na oznaci 'Uskrs'! Osim toga, ideje za 'uradi sam' darove, za velike i male, naći ćete ovdje!

Kako vam se sviđaju moji prijedlozi?
Da li ste već pravili igračke?
Što mislite igračkama iz kućne radinosti?
Kakvi su vam planovi za Uskrs?

Hvala što ste svratili i ugodan početak tjedna vam želim!

Pozdrav od Maje

2 komentara :

  1. Ovim krpenim lutkama bi se i sama igrala.Kako su slatke samo!
    Ima ih i ovde, izradjuje ih jedna devojka.Divne su i licno sam ih drzala u rukama.Kao da imaju pricu i svoje poreklo.
    Za poklon idealne!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da su divne i da je u njih uloženo puno truda kako bi svaka bila posebna! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!