petak, 17. ožujka 2017.

PREDSTAVLJAMO: Twelvedots

Iako (na moju veliku žalost) po mnogo čemu iza nekih drugih urbanih sredina, ako u odnos stavljamo broj kreativnih ljudi, Osijek bez srama može stati uz bok drugim velikim hrvatskim gradovima. Već znate da me uistinu veseli predstaviti vam brendove koje i sama cijenim i podržavam, ali posebno volim kada ovdje mogu ugostiti talentirane pojedince iz mog rodnog grada - pogotovo kada su ti pojedinci i moji prijatelji! Danas tako imam posebnu čast da vam predstavim Twelvedots brend i moje drage prijatelje Nikolu i Jelenu koji stoje iza tog imena. Kakva se magija dogodi kada pravnici svoju ljubav prema minimalizmu i funkcionalnosti pretoče u dizajnerske proizvode, pogledajmo u nastavku!



Za početak nam predstavite brend twelvedots!

Twelvedots je mladi hrvatski brend koji se bavi proizvodnjom i dizajniranjem malih stvari za dom.


Tko stoji iza ovog imena i što ono znači?

Iza imena Twelvedots stoji bračni par iz Osijeka koji se u ovaj projekt upustio bez imalo dizajnerskog iskustva. Samo ime nastalo je potpuno slučajno, a vezano je upravo uz  želju da konačno pokušamo promijeniti neke stvari i odlučimo raditi ono što volimo. Naime, prije nastanka Twelvedots – a, oboje smo dugo godina, točnije dvanaest, radili posao u kojem se nikako nismo mogli pronaći i silno smo željeli promijeniti nešto po tom pitanju. Otuda twelve kao 12 godina i dots kao točka. Ukratko, dvanaest i bilo bi dosta! Twelvedots zapravo za nas predstavlja novi početak.

Što sve twelvedots nudi?

Male stvari koje život znače. Sitnice za kuću, stvari bez kojih možete, a opet ih želite.


Što vas inspirira u osmišljavanju dizajna, kakvoj estetici sami težite?

Volim se okruživati sa stvarima koje su jednostavne, lijepe i funkcionalne u isto vrijeme i nastojimo se držati istih smjernica kada osmišljavamo novi proizvod.



Koje su prednosti bavljenja kreativnim poslom?

Razvijanje ideja od  prve zamisli i dolazak u završnu fazu kada možemo vidjeti konačan proizvod, daje neprocjenjiv  užitak, jednako kao i sva sloboda kreativnog stvaranja koja dolazi u paketu s tim. 


Na kakve ste sve prepreke nailazili tijekom svog puta kao vlasnici malog brenda?

Najčešće prepreke s kojima se susrećemo su problemi sa proizvodnjom. Ponekad mislimo da imamo dobru ideju za novi proizvod, a onda se sama izrada toliko zakomplicira, da se čini da tome nikada neće doći kraj. Osim toga, teško je pronaći proizvođača koji bi se upustio u izradu prototipa,  a količine o kojima bi se radilo najčešće su u toj fazi nepoznate. Sjećam se kada smo došli na ideju da napravimo spužvicu za suđe. Zamislite kako je bilo dogovoriti sastanak u tvornici koja proizvodi milijune spužvica i tražiti da vam naprave prototip samo jedne i to još u crnoj boji. Srećom, imali smo posla sa čovjekom kojemu se ta ideja učinila zanimljivom. Nasmijao se i odlučio napraviti uzorke. Na sreću, ta suradnja traje do danas.



Kakvi su planovi za budućnost Twelvedots-a?

Uočili smo da se u dizajniranju  slučajno  premještamo iz jedne sobe u drugu, te se iskreno nadamo da će u budućnosti naši proizvodi moći uljepšati i neke druge prostorije u kojima svi mi boravimo. 


I za kraj, gdje sve možemo naći Twelvedots? 

Sve naše proizvode možete kupiti putem web shopa na www.twelve-dots.com ili u raznim trgovinama diljem Europe i svijeta.

*********

Iz Twelvedots dizajnerske radionice su do sada izašle prekrasne daske za posluživanje i rezanje, ukrasne kukice za vješanje odjeće ili modnih dodataka, mramorni držači za jaje, zidni stolić i posebne crne, četvrtaste spužvice za pranje posuđa. Za bilo koji Twelvedots proizvod da se odlučite, možete biti sigurni da ćete dobiti nešto što će biti ne samo funkcionalno i lijepo, već kvalitetno i trajno! Osim toga, svi proizvodi su proizvedeni lokalno što svakako preferiram u nastojanjima da smanjim svoj ugljični otisak!

Dakle, sve priče o tome da kod nas nema funkcionalnih dizajnerskih proizvoda koji će oplemeniti vaš dom i doživjeti neke nove generacije jednostavno padaju u vodu! Više nema isprike za ulaganje u strane brendove inspirirane skandinavskim stilom, kad vam je Twelvedots skoro pa pred vratima! 

Što kažete na Twelvedots? 
Koji proizvod bi najradije vidjeli u svom domu?
Volite li skandinavski stil i minimalizam u uređenju?
Koji su vam prioriteti kod odabira malih uporabnih predmeta za kućanstvo?

Više informacija možete naći u Twelvedots web trgovini, a pratiti ih možete i putem Facebook-a te Instagram-a pa ne gubite vrijeme! Podržite, proširite riječ i pokažite ljubav! ;)


Pozdrav od Jelene, Nikole i Maje!



P.S. Sve fotografije su preuzete sa Twelvedots web stranice ili Twelvedosts facebook-a uz dopuštenje vlasnika.

2 komentara :

  1. Fantastično, obožavam ovaj stil i ovakve sitnice za kuću i podržavam ljude koje veruju u sebe i svoje ideje!! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!