nedjelja, 2. kolovoza 2015.

TOP 5: Recepti # 26 (Vege roštilj)

Tko još ne voli roštiljati? Iako se roštilj obično povezuje sa mesom, mi ćemo vas danas uvjeriti da je to idealan način da pripremite pravu vegetarijansku ili vegansku gozbu!

1. Za početak pripremamo burgere! Povrtni burgeri su nam često na jelovniku, mogu se pripremiti od raznih sastojaka, a za roštilj smo odabrali ove od slanutka i mrkve sa bloga Hleb & Lale! Kada burgere pečete na roštilju bitno je samo da je masa kompaktna, a rešetka vruća! Ako se brinete da će se zalijepiti pecite ih na malo nauljenoj alu foliji!
hleb & lale
2. Za burgere vam trebaju peciva! Možete ih kupiti, ali domaći su svakako daleko ukusniji! Savršen recept za integralne pogačice naći ćete na blogu Na tanjiru!
na tanjiru
3. Povrće sa roštilja je nešto posebno fino, možete ga peći na rešetki ili spakirati u paketiće, začiniti i zaliti maslinovim uljem! Ideju za jedan takav prilog naći ćete na The Kitchn stranici!
the kitchn






4. Uz roštilj je obavezna salata! Sa salatom od mariniranih bukovača sigurno ćete oduševiti apsolutno sve! Recept ćete naći na blogu Veganjamcije!
veganjamcije
5. Gozba ne bi bila kompletna bez deserta! Ukusan hrskavac sa voćem možete pripremiti i na roštilju! Servirajte ga sa kuglicom sladoleda za potpuni užitak! Recept vas čeka na Tablespoon stranici!
tablespoon
Kako vam se sviđaju prijedlozi?
Imate li kakvih zgodnih vege recepata za roštilj?

Uz burgere ili povrće sa roštilja odlično ide i veganska majoneza od avokada, pikantni džem od luka ili zeleni umak od svježeg začinskog bilja, a ako uz roštilj pripremate i kotlovinu, isprobajte naše vegansko gravče na tavče! :)

Pišite nam, šaljite svoje recepte i uživajte u ljetnim gozbama!

Pozdrav od Maja

3 komentara :

  1. ZAšto čitam ovakve blogove, sada sam još više gladan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heeej zagubio se negdje ovaj komentar! ;) Nadam se da si našao nešto fino za klopu! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!