petak, 13. ožujka 2015.

DIY: Tunel za igru


Kako vrijeme još uvijek nije na našoj strani i dalje smo osuđeni na kućna druženja, a budući da imamo klince moramo biti kreativni kako bi i nama i njima bilo zanimljivije! U jednom od takvih hladnih i kišnih dana nastala je i ideja za ovaj diy tunel  koja se postupno nadograđivala pa smo iznad tunela dobili i cestu i drveće!




Ovakvi projektići su odlični jer se i djeca, ako su malo veća,  mogu uključiti u ukrašavanje, a i tate i mame će se sigurno zabaviti!

Ako se odlučite na ovaj projektić potrebno vam je:

komad ploče (primjerice šperploča ili iverica) na kojoj će sve stajati
karton i ljepilo za tunel
purpen pjena za planinu
gips za cestu
drveni štepići za ražnjiće i spužva za pranje suđa za drveće
tempere

Prvi dio posla najbolje radite sami, a mali pomagači vam se mogu pridružiti kasnije!
Na komad ploče najprije ljepilom zalijepite komad kartona u obliku tunela. Prije nanošenja purpen pjene površinu ploče našpricajte vodom (najbolje je slijediti upute za korištenje). Preko kartona i sa strane nanesite purpen pjenu u nekoliko pruga i malo pričekajte da ona naraste i malo se stvrdne pa ćete vidjeti gdje još trebate nadopunjavati. Pazite da ne pretjerate s količinom pjene, obavezno nosite rukavice i obucite radnu odjeću jer je pjena jako ljepljiva i teško se uklanja! Kada ste gotovi s pjenom, ostavite planinu par sati da se dovoljno stvrdne pa ćete ju pomoću noža ili skalpela još moći dotjerati i odrezati viškove.
Ako na planini želite napraviti i cestu, njen oblik urežite pomoću noža/skalpela i na njega nanesite gips u malo debljem sloju (0.5 - 1 cm).
Kada se cesta potpuno osuši, možete prijeći na fazu bojanja i ukrašavanja, a tu vam se mogu pridružiti i klinci!
Za drveće smo izrezali spužvu za pranje suđa na komadiće koje smo nanizali na drvene štapiće, a spužvu smo potom također obojali.

Naš mali graditelj je bio oduševljen veeeelikom planinom posebno zato jer je sam sudjelovao u zadnjoj fazi izrade!




Ne sumnjamo da će naša planina uz pomoć dječje mašte još rasti i nadograđivati se pa ćemo vas obavještavati o daljnim radovima!

Nadamo se da ćete pokušati napraviti nešto slično, a u tom slučaju nam slobodno pošaljite fotke svojih radova!

Pozdrav,
Maje

4 komentara :

  1. Joj, Zmajice, mene malo strah ovo unijeti u kuću. Ako se odlučimo, javiću ti ali ovo definitivno ostaje projekat za dvorište u krajnjem slučaju. Super ideja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) definitivno je pametnije ovako nešto raditi na otvorenom! Pogotovo ako uzmemo u obzir pur pjenu! ;) Hvala! <3

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!