srijeda, 11. ožujka 2015.

INTERIJERI: Dnevne sobe II. dio


Već ste vidjeli inspiraciju za dnevnu sobu jedne Maje, a danas je napokon došao red i na drugu, s podosta zakašnjenja! Ova dnevna soba od 20-tak kvadrata već je doživjela razne promjene, od boja zidova do premještanja namještaja i vrata! Koliko god se soba mijenjala, sve se uvijek vrtilo oko recikliranog namještaja, stvari rađenih u kućnoj radinosti i vintage komada i sitnica koje skupljamo godinama i rotiramo. Zidovi su nekada bili u raznim bojama, ali budući da smo ih pretrpali raznim ogledalima, slikama i fotografijama, odlučili smo ih jednostavno sve prebojati u bijelu boju.

Vintage okviri od goblena su ulovljeni na raznim sajmovima ili dobiveni od baka i susjeda...



...a isto tako i ogledala koja zauzimaju jedan cijeli zid i vizualno povećavaju prostor..


...a jedno od ogledala smo pretvorili u sat:


U nekim okvirima smo ostavili goblene koji su nam se sviđali, neke smo zamijenili fotografijama i ogledalima, a neke smo sami ukrasili kolaž papirom:


Udubinu gdje su nekada bila vrata smo iskoristili tako da smo u nju ugradili police na kojima su tv, pojačala, gramofon i ploče:




Na velikoj bijeloj polici u kutu sobe smjestile su se drage nam knjige, razne sitnice i uspomene, a završi tu i pokoja igračka:



Jedan od rijetkih komada namještaja koji su novi je velika kutna garnitura na kojoj provodimo puuuno vremena! Jedino jastuci nisu novi - stare jastuke smo presvukli recikliranim materijalima:


A meni najdraži kutak sobe je onaj za čitanje! Udobnu vintage fotelju smo dobili od susjeda koji su je namjeravali baciti, ali smo je mi sretno udomili. Još nismo našli idealan materijal u koji bi ju presvukli, ali i to će doći na red!



I to je to, do sljedećeg preuređenja ;)

Pozdrav od Maja


4 komentara :

  1. lipo.... bez puno nepotrebnih stvari, prozračno, taman :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako udobno i zanimljivo mi deluje stan.
    Pogotovo mi se dopada polica sa plocama.
    Ramove obozavam i ja imam slicne samo velike i zlaten, sa goblenima.
    Lepo mi je sve :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!