srijeda, 25. ožujka 2015.

STILSKE IKONE: Katharine Hepburn

The Red List
Filmska legenda Katharine Hepburn, koja je umrla 2003. g. u 96. godini života, u dugoj karijeri je ostvarila izvrsne kazališne i filmske uloge za koje je često bila nagrađivana (3 Oskara!), ali ostala je poznata i po svojoj buntovnoj naravi i istom takvom stavu prema modi.

Iako je bila velika holivudska zvijezda, njen je stav prema životu bio anti - holivudski. Naime, Katharine je izbjegavala novinare jer nije htjela da joj itko zadire u intimu, a takav je stav imala i prema svojim obožavateljima i općenito je izbjegavala zabave i javne događaje. Takav stav prema životu izražavala je i svojim stilom koji je bio ležeran i nesputan, često inspiriran muškom modom. Možemo reći da je bila jedna od preteča tomboy stila. Privatno je najviše voljela nositi hlače (obično širokih nogavica) i odijela u vrijeme kada je to za žene bilo vrlo neuobičajeno, a zahtijevala ih je nositi i u filmovima u kojima je glumila. Ležeran izgled odgovarao je njenim životnim navikama - voljela je boraviti u prirodi, voziti bicikl i baviti se sportom, posebno tenisom i golfom, što je također bilo neobično za žene toga doba.

The Red List
Hoot
Print & Pattern
Print & Pattern
Momokrom
Momokrom
Čak i kada je nosila suknje i haljine, to je činila na jednako ležeran način, često ih kombinirajući s oksfordicama ili vunenim sakoima.

Momokrom
The Red List
Movie Star Makeover
I u kasnijem životnom razdoblju nije odustala od sporta i prihvatila je srtarenje na dostojanstven način i dalje njegujući svoj životni i modni stil.

40 + Style
Margaret Perry

Za svoj doprinos modi bila je 1986. i nagrađena što ni ne čudi jer je pokazala da žene ne moraju izgledati dobro samo u strogo krojenim haljinama nego i u hlačama, košuljama i sakoima. Iako je u početku svojim modnim stilom izazivala zgražanja, s vremenom je sve više žena prigrlilo njen stil odijevanja i na tome joj možemo biti zahvalni!

Hlače visokog struka i širokih nogavica kakve je često nosila, ovo proljeće su se vratile na velika vrata pa pronađite svoj savršen primjerak i inspirirajte se izgledom ove pionirke  tomboy stila!

Do čitanja,
Maje



Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!