ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

DIY: Naljepnice za kolaž


Za vikend smo se super zabavljali, a razlog tome je osim dobrog društva i jako zabavna aktivnost - ljepljenje naljepnica! Svi klinci vole nalje, a izbor u trgovinama je dosta ograničen ili da budemo iskrene, mi nismo nešto njima oduševljene, iako bi klincima bile ok! Zato smo odlučile napraviti sami svoje! Super je što za ove naljepnice možete koristiti i reciklirati stvarno svašta: papir za umotavanje, novine, časopise ili kolaž papir, papir na kojem ste isprintali nekakve sličice ili sami nacrtali motive, uzorke ili likove, isprintane obiteljske fotografije, dječje crteže ili čak tkaninu! Napravljene naljepnice spremite u lijepu kutijicu i imate zgodan handmade dar za Uskrs za koji će vam zahvaliti i roditelji, a ne samo djeca! ;) Vrlo je lako pa nema razloga zašto da ne isprobate! :)


Što vam treba:

razni papiri ili komadići tkanine, dvostrana ljepljiva traka, običan list papira ili hamer papir, škare, olovke, bojice.

Postupak:

Odaberite papir i zaljepite na naličje jednu stranu ljepljive trake, drugu stranu trake nemojte odljepljivati! Ako želite naljepnice sa likovima koji ne stanu na jednu širinu trake, jednostavno lijepite jednu ispod druge!


Izrežite dio na kojem se nalazi ljepljiva traka i režite oblike po želji!Ako želite, izrezane oblike možete dodatno ukrasiti (mi smo pravili kućice pa smo crtali prozore i vrata), ili prvo nacrtajte razne motive (životinje, aute, povrće i voće, slova i brojeve...), a zatim režite oblike!Sa stražnje strane izrezanih oblika nalazi se folija koju samo ogulite i zabava može početi! :)Mi smo prvo malo slagali naljepnice na papir, a zatim smo zajedničkim snagama sve poljepili! Stvarno je super zabavno gledati kako male ruke slažu slike sa motivima koje imaju!


Kako vam se sviđa? Vole li vaši mališani naljepnice?
Koje likovne tehnike su vašim klincima najdraže?
Imate li nekih zgodnih ideja za male umjetnike?

Starijim klincima će jednako zabavno biti izrađivati nalje kao i lijepiti ih i praviti kolaže, a oni manji mogu dok lijepe na zabavan način učiti boje, oblike i uzorke, slova i brojeve, provjeriti svoje znanje o povrću i voća (gdje što raste, što je što) ili životinjama! Uz to ćete dobiti prava mala umjetnička djela za uspomenu! :)

Od jednog koluta dvostrane ljepljive trake, koji košta oko 10ak kn, možete napraviti stvarno puno naljepnica, a ako vam nešto ostane iskoristite ju za pravljenje kućica od ambalaže kao što smo vam već ranije pokazale! :)

Reciklirajte, crtajte, režite, ljepite i šaljite nam vaše uratke! :)

Ugodan početak tjedna žele vam Maje!

Broj komentara: 6 :

 1. Odlična ideja! Pisala sam već da smo se igrali sa trakom i lepljenjem, ali za malo mlađu decu, pa nam je podloga bila lepljiva, a ređali smo obične sličice iz novina. Ovo je za malo stariji uzrast jer je pipavije, mada bismo možda mogli i mi da probamo. Posebno mi se dopadaju ovakve varijante jer su lepljive, a ima mnogo mogućnosti za variranje.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Vidjele smo ljepljivu ploču za igranje, super ideja za one malo manje, iako vjerujem da bi se i starijima svidjelo, dobro da si nas posjetila, morat ćemo isprobati! Već smo imale u planu, ali smo zaboravile! :)

   Izbriši
 2. Super ideja,samo ne znam baš za pravljenje koliko je izvodljivo bar sa našom trakom jer dosta ulepi makaze dok se seče

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nemam pojma, ova naša se uopće nije ljepila, naravno drugu stranu nismo skidali sa trake prije rezanja oblika. Rezalo se jednako kao papir, a stvarno smo rezuckali i sitne detalje! :)

   Izbriši
  2. Naravno,bez skidanja.Blago vama,mi moramo posle svakog sečenja makaze da brisemo alkoholom i vaticom

   Izbriši
  3. Svašta! Ove naše nisu takve! :)

   Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!