ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

DIY: Kućica od ambalaže


Danas pravimo kućicu od lega-lega kutije za majice! Vrlo je jednostavno i zabavno pa svakako uposlite svoje male ljude! Zašto baš lega-lega kutija? Zato što ima odličan oblik za izradu kućice jer gornji dio izgleda kao mali krović, mogu se rastaviti i sastavit što olakšava lijepljenje i mogu se otvoriti i ponovo zatvoriti bez da nešto morate pokidati! Osim toga, imale smo hrpu kod kuće jer nam je bilo bezveze baciti tako zgodnu ambalažu i ne, ovo nije sponzorirani post! ;) Za što koristiti ove kućice? Prvo i najbitnije za igranje! Oni nešto stariji i vještiji će se dobro zabaviti dok kućice budu izrađivali, a mali dok u njih budu spremali sitnice (u našem slučaju kestenje, školjkice i aute naravno!;)), zgodno će doći i kao kulisa oko ceste ili pruge koju ste napravili po cijelom dnevnom boravku, a u nju možete spakovati i manje darove ili slatkiše za pod bor! 


Što smo koristile:

lega-lega kutija za majice, pak papir, dvostrana ljepenka (selotejp)*, ravnalo, olovka, flomaster(i) za crtanje po kućici, škare.

*Ideju da koristimo dvostranu ljepljivu traku smo dobili  na Iva did it blogu pa kliknite na link i pogledajte što je Iva zgodno napravila sa njom! ;)


Postupak:

Rastavite kutiju i izmjerite od dna do vrha, kao na slici, tj. bez ovog donjeg dijela koji se savija - to je negdje oko 30 cm, a vi dodajte još 1 cm na tu mjeru! Zatim izmjerite 'obim' kutije i na tu mjeru dodajte još 2 cm! U slučaju lega-lega kutije to je 34 cm, dakle dimenzije koje su vam potrebne su 32 x 34 cm!

Na pak papiru iscrtajte pravokutnik tih dimenzija i počnite pažljivi lijepiti traku do trake! Nakon što ste popunili pravokutnik izrežite ga!



Skinite foliju sa gornje strane dvostrane ljepljive trake i pažljivo zalijepite papir na jednu stranu kutije, kao na slici. Pazite da vam je rub kutije uz rub papira! Nakon toga samo pažljivo preklopite gornju stranu ljepljivog papira i preklopite rub. Odrežite višak uz gornji rub kutije ili ga jednostavno preklopite!


Sad slijedi zabavna! Izvadite flomastere i nacrtajte krov, vrata, prozore, terase, cvijeće - što god želite! Kada ste gotovi sastavite kućicu i nastavite sa igrom! :)






Kako vam se sviđa ova ideja? Da li ste radili već nešto slično?
Voljele bi vidjeti kako vi kreativno reciklirate ambalažu pa nam šaljite fotke ili linkove! :)

Ako volite ovaj tip projekata, još ideja kako starim stvarima koje ne koristite dati novu namjenu i neki novi sjaj naći ćete na oznaci 'recikliranje' ili 'makeover', a ideje kako kreativno umotati darove za pod bor u ovom postu (klik-klik!)! :)

Neka vam je veseo i kreativan početak tjedna! ;)
Maje

Broj komentara: 5 :

  1. Vasa beba dobija najzabavnije DIY projekte ikada.Zabavno je i njemu kada mama pravi lepu kucicu, a i divna dekoracija posle!!Volim!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kućice su meni omiljeni motim :) I mi se jako volimo igrati kartonima, teglicama, ostacima.... :)
    http://kreacijeiimprovizacije.blogspot.com/2012/12/kartonsko-selo.html
    http://kreacijeiimprovizacije.blogspot.com/2012/03/decoupage-na-kutiji-limenkama.html
    (neki naši radovi) Pozdrav iz Pule!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svratila sam pogledati i oduševila se! Stvarno jako kreativno! Hvala puno što ste nam ostavili linkove! :)

      Izbriši
  3. ...zapravo sam tražila ovu kućicu od kartona da vam pokažemo :) :
    http://kreacijeiimprovizacije.blogspot.com/2012/02/kuca-od-kartona-za-igracke.html?spref=pi

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!