petak, 21. studenoga 2014.

DIY: Nove stare kuglice za bor


Da se nas pita, bor bi već bio okićen i u svom punom sjaju, a lampice bi gorile po cijeloj kući! Malo je blesavo da se nešto tako veselo drži samo par dana, zato mi svoj kitimo početkom prosinca i onda nam stoji do kraja siječnja! :) Jednako kao kićenje bora, veseli nas i pravljenje ukrasa! Klinci su do sada bili premali da nam u tome pomažu, ali ove godine bi ih mogle uposliti!:)

Ovaj make over kuglica smo radile još prošle godine, ali post nismo stigle objaviti!




Što vam treba:

stare kuglice, primer u spreju, boja za školsku ploču, posuda za boju malo veća od kuglica, komad stiropora, drveni štapići (za ražnjiće).


Postupak:

Skinite kapice kuglica ako je to moguće, ako nije slobodno ih ostavite!


Svaku kuglicu dobro očistite, stavite na štapić i ubodite u stiropor pa temeljito pošpricajte prajmerom kako bi se boja kasnije bolje uhvatila!



Kada se prajmer osušio, u posudu (koja je malo veća od kuglica i dovoljno duboka da kuglice stanu cijele u nju) sipajte boju za školske ploče pa uranjajte kuglice jednu po jednu, držeći ih za dio na kojem su bile kapice! Kada ste izvadili kuglicu iz boje, ostavite par trenutaka da se boja ocijedi, vratite kuglicu na štapić, a štapić ubodite nazad u stiropor! I to je to! :)


Kada se boja osuši kredom nacrtajte na kuglicama motive po želji i okačite ih na bor! :)



Kako vam se sviđa ova ideja?
Da li pravite sami svoje ukrase za bor i kakve?

Još nekoliko ideja o 'uradi sam' ukrasima za bor možete naći u našem prošlogodišnjem postu!

Šaljite nam vaše uratke i budite kreativni, vikend je pred vama! :)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 14 :

  1. Ideja vam je super! Ove godine planiram da se posebno posvetim novogodisnjoj dekoraciji, tako da sama sebi drzim palceve da u tome istrajem :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajna ideja !
    Nemamo stare kuglice, ali ... Pinovacu ideju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. cure, ovo je jedna od najboljih ideja koju sam u zadnje vrijeme vidjela!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, u Bauhausu sam nedavno kupila malu kanticu boje za šk.ploču, pa već vidim što slijedi :) ideja je super, nije komplicirano pa i klinci mogu sudjelovat u izradi...božićni duh na neki drukčiji način ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sjajno! Svake godine drugi crteži ili poruke i samim tim novi ukrasi. Kod nas nikako nema te boje za školsku tablu. A za toliko stvari bi mi trebala..:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Što se tiče boje za ploču, umjesto nje možete koristiti crnu mat boju (sintetičku ili uljanu) koja je puno jeftinija, posebno ako Vam treba za veće površine, ili možete sami napravit sami u bilo kojoj boji po ovom tutorialu (na iva did it blogu!): http://ivadidit.blogspot.com/2013/03/pisemo-kredom.html?spref=pi
      :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!