petak, 14. studenoga 2014.

SKITAMO: Eko gospodarstvo Orlov put


U nedjelju smo svratili na eko gospodarstvo Orlov put, koje se nalazi u Bilju, nedaleko od Osijeka u Baranji! Imanje je izolirano šumom i udaljeno od prometnica, a stoji na zemlji koja nije obrađivana od 1985. godine! U Orlov put možete doći u bilo koje vrijeme, a dočekat će vas ljubazni domaćini, koji su sa puno ljubavi i odricanja uz vjeru da je drugačiji život moguć sagradili svoje malo eko carstvo! Ako volite prirodu, zdravu prehranu i želite bar na tren pobjeći od gradske vreve u malu oazu mira, ovo je pravo mjesto za vas!



Čim prođete kroz kapije, očarat će vas prekrasna drvena kuća pokrivena baranjskom trskom, prva takve vrste u Hrvatskoj. Sa velikom natkrivenom terasom na kojoj se suši paprika i nezamjenjivim pogledom, ova seoska kuća izgleda kao savršeno mjesto za život!






Ako imate klince, izlet na Orlov put će biti još bolji, jer ondje slobodno možete obići cijelo imanje, pogledati domaće životinje koje slobodno hodaju dvorištem i popiti čašu najfinijeg eko soka od jabuke, ili fini liker! Osim ovih napitaka, na gospodarstvu možete kupiti eko voće, povrće, slatku i slanu zimnicu ili druge 100% eko certificirane proizvode, ovisno o sezoni. Ako planirate nešto i pojesti, morat ćete prethodno nazavati, a možete im se javiti i ako želite kod njih organizirati nekakvu proslavu, vjenčanje, dječji rođendan ili jednostavno želite odmor provesti u prekrasnoj prirodi!






Mi smo se na Orlovom putu stvarno lijepo proveli i kupili domaće eko proizvode (imaju i sok od bazge!) s kojima smo jako zadovoljni tako da ćemo sigurno biti česti gosti! 

Da li ste već bili na Orlovom putu? Kakvi su vaši utisci?
Koja eko gospodarstva nam možete preporučiti?

Ako živite u blizini ili vas put nanese u ove krajeve svakako svratite i posjetite ih, sigurno nećete požaliti! Više informacija možete naći na njihovoj web stranici ili fejsu pa kliknite na linkove u tekstu i upoznajte ih!

Petak je, a mi vam želimo lijep vikend, provedite ga u prirodi ili posjetite neko eko gospodarstvo u vašoj blizini! :)

Pozdrav od Maja


2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!