petak, 4. rujna 2015.

U KUHINJI: Veganske tikvica špagete


Konačno je došao red da isprobamo ono spiralizator koji povrće reže u dugačke tanke trake slične špagetama i koji nam već neko vrijeme stoji u kuhinji! Za prvi test smo odlučile napraviti nešto super jednostavno, a ispostavilo se i da je super fino - veganske tikvica špagete bez tjestenine, sa cherry rajčicama i kikiriki maslacem! Lagan i brz veganski obrok, idealan za ljeto kada su vrućine velike pa vam se neda nakuhavati, niti vam se jede teška hrana!


Veganske tikvica špagete

Sastojci (po osobi):

jedna srednje velika zucchini zelena tikvica
6 cherry rajčica
žlica kikiriki maslaca
malo maslinovog ulja
chilli u prahu
češnjak u granulama ili režanj
origano
sol

Postupak:

Prvo operite tikvice i napravite od njih špagete pomoću spiralizatora kojeg možete kupiti na ebay-u za nekih 30ak kuna. Ako nemate spiralizator možete tikvicu narezati uzduž na što tanje trake, ali tako da ne prorežete skroz, a zatim skidate slojeve gulilicom za povrće ili jednostavno koristite nazubljenu gulilicu za povrće! Cherry rajčice narežite na četvrtine, ubacite u tavicu na malo ugrijanog maslinovog ulja i posolite. Kada puste sok dodajte žlicu kikiriki maslaca i malo vode da se maslac otopi. Ostavite da se krčka nekoliko minuta pa začinite chilli-em, dodajte češnjak u granulama i origano. Ubacite 'špagete' koje ste napravili od tikvica, dobro promiješajte i ostavite 2-3 minute da se okusi prožmu! I to je to!



Kako vam se sviđa ova ideja?
Da li ste već koristili spiralizator za povrće?
Imate li nekih zgodnih recepata?

Ako želite ovakve tikvica špagete možete posipati prženim sjemenkama ili parmezanom, ali nama su odlične i ovako jer kikiriki maslac koji smo koristile ima komadića kikirikija koji fino krckaju pod zubima! ;)

Na blogu ćete naći još neke 'veganske' recepte, a ako ste ljubitelj tikvica možda vam se svidi naša brzinska tjestenina sa tikvicama 'sve u jednom loncu', uljevak od tikvica, hrskavi dukatići od tikvica ili salata od pečenih tikvica! Svi recepti su super jednostavni, brzi i fini! ;)

Svima želimo ugodan i što zabavniji vikend!

Dobar tek i pozdrav od Maja!

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!