ponedjeljak, 5. kolovoza 2013.

U KUHINJI: Salata od pečenih tikvica


Danas smo pravile salatu od najdražeg nam ljetnog povrća - tikvica! Cijelo ljeto ih pravimo na razne načine: varivo, popečci, juhe, variva, pite...a jedan od najboljih recepata nam je ovaj za salatu.

Sastojci:
cca 2 kg tikvica
nekoliko češnjeva češnjaka
ljute papričice
vinski ocat
malo maslinovog ulja
bosiljak
vegeta


Tikvice ogulite i narežite na tanke ploške, posolite ih i pustite 15-tak minuta da puste vodu i zatim ih ocijedite. Nakon toga ih poslažite na papir za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva 15-tak minuta (ovisi kako vam pećnica radi, samo pazite da vam ne zagore!).
U posudu poslagati pečene tikvice i po njima češnjak narezan na tanke ploškice.


Pomiješati 1.5 dcl vinskog octa, 1.5 dcl vode, žlicu vegete, malo bosiljka i sušenih ljutih papričica (ako volite ljuto) i sve staviti na vatru dok ne prokuha.

Tekućinu preliti preko tikvica i kad se ohladi staviti u hladnjak.


Ako volite patliđane, ovu salatu možete napraviti tako da ispečete 1kg tikvica i 1kg patliđana, a daljnji postupak je isti.

Odlično ide uz ljetne roštilje!

Dobar tek, 
Maje

4 komentara :

  1. Da, da, ovo je izuzetno. Hvala, Maje! Odavno nismo jeli ovako nešto ukusno. Pravljeno je sa patlidžanom i tikvicama. Malo smo štipkali i feta sir uz ovu božanstvenu salatu. BRAVO!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala tebi! Odlična ideja za feta sir i patlidžane! Idući put ide tako! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!