srijeda, 16. listopada 2013.

DIY: Brojke i slova


Od svega što radimo, najviše volimo praviti sitnice za naše klince, a kada je to nešto i korisno, veselje je još veće! :)

'Lemilicu' za spaljivanje drveta smo kupile još davno, jer smo znale da je to jedna zgodna stvarčica koja će nam kad tad zatrebati! Nakon što smo sasvim slučajno došle do drvenih diskova raznih dimenzija, palo nam je na pamet mnoštvo ideja, jedna od kojih su i ove brojke i slova! :)


Što vam je potrebno:

drveni diskovi, brusni papir, obična olovka, 'lemilica' za drvo.


Postupak:

Pobrusite rubove diskova, pa na svaki tanko napišite po jedno slovo abecede ili broj običnom olovkom!
Upalite 'lemilicu' i pustite da se dobro ugrije! Ako prije niste radili sa njom, svakako isprobajte na nekom komadu drveta prije nego počnete spaljivati diskove! Dobro bi bilo da ispod diskova stavite drvenu kuhinjsku dasku, kako vam se ne bi desilo da oštetite ili spalite radnu površinu!


Kada ste sve pripremili, počnite spaljivati, ali prethodno pootvarajte prozore jer dim koji nastaje i nije baš najugodniji! ;)



Spakujte sve u neku lijepu, ukrasnu, platnenu vrećicu ( mi smo ovu same napravile) i dajte klincima da se vesele i usput uče! ;)


Ako vaši klinci već znaju slova i počinju učiti pisati riječi, napravite po nekoliko komada od svakog slova, a možete napraviti i više brojki, te +, - i = znakove kako bi mogli i računati! Samo imajte na umu da će vam taj posao biti dosta vremenski zahtjevan! ;)


Našim malim ljudima se svidjelo! Kako se vama sviđa? 
Jeste već radili nešto slično?

E, da, ovaj tutorial je izašao u jednom od brojeva Dom i Dizajn-a i sve fotke su u vlasništvu Jutarnjeg i Cropixa, a napravila ih je gospodična Emica! :)

Do petka, uživajte!
Maje

4 komentara :

  1. Veoma simpaticno i korisno za klince ;))
    Ucenje im je sigurno na ovaj nacin mnogo zanimljivije!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Nadamo se da je, u svakom slučaju, sviđa im se! :)

      Izbriši
  2. Super ideja! Klinci će se odlično zabavavljati a i naučiti ponešto uz igru! :))

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!