ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

RECENZIJA: INTIMINA KegelSmart za Kegelove vježbe

INTIMINA KegelSmart uređaj za vježbanje zdjeličnih mišića, pakiranje i vrećica za čuvanje
INTIMINA KegelSmart uređaj za vježbanje zdjeličnih mišića, pakiranje i vrećica za čuvanje

Ako ste pročitali post o INTIMINA Lily Cup menstrualnoj čašici prošli mjesec, znate da sam vam dužna i recenziju za INTIMINA KegelSmart! KegelSmart je inovativni uređaj koji vam pomaže u izvođenju Kegelovih vježbi, tj. vaš je osobni trener za jačanje i održavanje tonusa mišića dna zdjelice! Zahvaljujući tehnologiji dodirnih senzora, očitava snagu mišićnih kontrakcija temeljem koje se određuje program vježbi. Ovaj pametni uređaj vas suptilnim vibracijama vodi kroz programe vježbanja, a kako se snaga mišića povećava, mijenjaju se i razine vježbanja!

INTIMINA KegelSmart uređaj za Kegelove vježbe, pakiranje i vrećica za čuvanje
INTIMINA KegelSmart uređaj za Kegelove vježbe, pakiranje i vrećica za čuvanje

Zašto su važne i čemu doprinose kegelove vježbe?

Mišići dna zdjelice okružuju mokraćnu cijev, vaginu i rektum te uvjetuju njihovo otvaranje i zatvaranje. Osim toga, oni podupiru vitalne organe (maternicu, crijeva, mokraćni mjehur) i brinu za njihov pravilan položaj, važni su za stabilnost kralježnice, ali i užitak tijekom intimnog odnosa. Mišići zdjeličnog dna mogu oslabiti uslijed trudnoće i porođaja, zbog fizičke neaktivnosti, prekomjerne tjelesne težine, opstipacije i konstipacije, ali i zbog učestalog podizanja teških predmeta. Ova skupina mišića prirodno slabi u starosti zbog čega je kod starijih žena česta inkontinencija. Negativne posljedice oslabljenih mišića dna zdjelice su brojne, a osim urinarne, ali i fekalne inkontinencije u ekstremnim slučajevima, ovdje se ubraja i spuštanje maternice (što može uzrokovati konstantne bolove u kralježnici), intimno nezadovoljstvo pa čak i disfunkcija! 
Ono što je meni otvorilo oči po pitanju Kegelovih vježbi je kada sam saznala da se urinarna inkontinencija kod žena može javiti i prije 50e godine!!! Ok, možda ne u tolikoj mjeri da morate nositi pelene za odrasle, ali u dovoljnoj mjeri da vam je to uistinu problem! Zamislite da znate da će vam se dešavati da se upiškite svaki put kad kihnete, kada kašljete ili kada se smijete! Zar ne biste to htjeli spriječiti? Ja sam čvrsto bila odlučila izbjeći ovaj scenarij i isplanirala sam raditi vježbe za jačanje mišića dna zdjelice, odnosno Kegelove vježbe za mjehur, svakodnevno! Kako to obično biva, otprilike tri dana sam radila vježbe, a onda sam odustala. U biti, nisam bila sigurna da li ih radim ispravno, niti je postojao način kako to provjeriti što je na mene djelovalo prilično demotivirajuće! Čak me ni činjenice da bi mi redovito vježbanje mišića zdjelice moglo olakšati porod, odnosno smanjiti pucanje tkiva pri porodu i ubrzati oporavak poslije epiziotomije, nisu natjerale da budem redovita! Nisam se mogla natjerati na vježbanje zdjeličnih mišića čak ni nakon izrazito teškog poroda (u kompletu sa pucanjem tkiva i epiziotomijom) - sve dok nisam dobila svoj KegelSmart!

KegelSmart uređaj se upali i umetne u rodnicu u čemu vam može pomoći lubrikant na bazi vode, ali on nije nužan. Uređaj radi na bateriju, potpuno je vodootporan, a vanjski dio je presvučen silikonom medicinske čistoće koji je super gladak na dodir! Nakon što senzor očita snagu vaših zdjeličnih mišića, uređaj sam određuje set vježbi koji je najpogodniji za vas, odnosno koji će dati najbolje rezultate. Da će vježbe početi znate kada osjetite tri kratke vibracije. Pri svakoj vibraciji stišćete mišiće dna zdjelice i držite dok vibracija traje nakon čega mišiće otpustite! Cijeli set vježbi traje manje od pet minuta, a završava sa tri kratke vibracije nakon čega se uređaj sam gasi! Nakon završetka vježbanja uređaj jednostavno operete sa blagim sapunom ili specijaliziranim sredstvima za čišćenje koje možete naći u INTIMINA web trgovini ili na prodajnim mjestima INTIMINA asortimana, osušite ga i spremite u antibakterijsku vrećicu koju dobijete zajedno sa uređajem. Redovitim vježbanjem snaga mišića raste, a samim time mijenja se i set vježbi. Snagu mišića možete utvrditi tako da upalite uređaj i odbrojite koliko puta lampica zasvijetli. Postoji pet svjetlosnih signala za pet razina vježbanja pri čemu jedan svjetlosni signal označava prvu razinu vježbanja koja ukazuje na izrazito slabe mišiće dna zdjelice, a pet označava petu razinu vježbanja koja ukazuje na izrazito snažne zdjelične mišiće! :)

INTIMINA KegelSmart s izvađenom baterijom
INTIMINA KegelSmart s izvađenom baterijom

Po čemu je KegelSmart poseban?

KegelSmart uređaj je poseban po tome što uklanja sve nedoumice u vezi vašeg vježbanja zdjeličnih mišića! Dizajnirao ga je tim stručnjaka koji uključuje ginekologe i druge specijaliste iz područja, a rezultat je dizajn koji omogućava pravilno izvođenje kontrakcija i pruža dovoljan otpor zdjeličnim mišićima te na taj način povećava efikasnost vježbanja! Uporabom ovog uređaja znati ćete točno na kojoj razini snage su vaši mišići i kako pravilno izvoditi Kegelove vježbe, a uz to ćete moći pratiti svoj napredak! Dodatan plus je što vas KegelSmart uređaj vodi kroz vježbanje pa vježbe možete raditi bez puno razmišljanja i bez brojanja! Dok radite vježbe za zdjelicu, uređaj mjeri tri parametra: brzinu odgovora na podražaj, jačinu stiska te mogućnost zadržavanja kontrakcije. Dok sva tri parametra nisu u potpunosti zadovoljena svaki put, nema prelaska na sljedeću razinu! Ako ste kao ja, i sami sebe ne možete natjerati na vježbanje, ili želite biti sigurni u ispravnost izvođenja Kegelovih vježbi, ovo je prava stvar za vas! Kao što sam napisala ranije, vježbe traju oko 5 minuta i manje, a toliko vremena imate, bez obzira na to koliko vam je gust raspored!  

Kome je KegelSmart namijenjen?

KegelSmart osobni trener namijenjen je ženama koje se pripremaju za trudnoću, ženama koje su trudne i onima koje su nedavno rodile (prije više od 6 tjedana, ranije ga ne bi trebalo koristiti), ženama koje prolaze kroz menopauzu ili već počinju osjetiti probleme zbog slabosti mišića dna zdjelice kao što su spuštanje maternice i bolovi u leđima ili inkontinencija, zatim ženama koje se bave intenzivnim sportovima, ali i ženama koje su slabo aktivne te ženama koje općenito žele povećati vaginalnu čvrstoću i elastičnost ili povećati uzbuđenje prilikom intimnosti. 

Moje osobno iskustvo s uređajem Intimina KegelSmart

Kada sam počela koristiti KegelSmart, lampica je signalizirala prvu razinu vježbi što ukazuje na izrazito slabe zdjelične mišiće, ali to sam nekako i očekivala! Iako kažu da je raditi Kegelove vježbe super lako, ako ste ikada probali znate koliko u stvari treba koncentracije dok skužite koje mišiće stisnuti, bez da stišćete mišiće stražnjice i mišiće nogu! Pri vježbanju mi je uvelike pomoglo što ne moram brojati i mjeriti intervale pa sam se mogla skoncentrirati samo na pravilno izvođenje vježbi. Trebalo mi je neko vrijeme, ali sam na kraju skužila! Iako lampica i dalje, nakon otprilike mjesec dana relativno redovitog vježbanja, pokazuje jedan signal, vjerujem da je izostanak vidljivog napretka posljedica nepravilnog izvođenja vježbi u početku! Nisam nestrpljiva jer znam da kod svakog vježbanja treba vremena da se rezultati pokažu, ali upornost i trud se uvijek isplate! Sama činjenica da radim nešto uistinu dobro za zdravlje mi je dovoljna motivacija da nastavim, a ako ste i sami shvatili da je vrijeme da počnete voditi računa o ovoj, za žene iznimno važnoj, skupini mišića,  KegelSmart bih vam svakako preporučila!

INTIMINA KegelSmart uređaj za vježbe jačanja mišića zdjelice
INTIMINA KegelSmart uređaj za vježbe jačanja mišića zdjelice

KegelSmart uređaj osim na ovom linku, možete kupiti u ljekarnama i ja iskreno vjerujem da će vam se ulaganje isplatiti jer ulažete u svoje zdravlje, a to je od svega najvažnije! Također, moj savjet je da uložite i u punjač baterija te baterije koje se mogu puniti je ćete na taj način uštedjeti novce, ali i smanjiti svoj negativan utjecaj na okoliš!

Kakvo je vaše mišljenje o temi? 
Radite li Kegelove vježbe?
Da li ste već isprobali KegelSmart uređaj? 
Kakvi su vaši dojmovi?

Voljela bih znati vaše mišljenje!

Hvala što ste svratili i ugodan dan vam želim,
Maja


P.S. Ovaj post je napravljen u suradnji sa INTIMINA brendom od kojeg sam KegelSmart uređaj dobila na testiranje, a sve napisano je moje osobno i iskreno mišljene!

Broj komentara: 8 :

  1. Ima li slican uređaj i za mušku inkontinenciju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost, zbog anatomskih razlika, mislim da sličan uređaj za inkontinenciju kod muškaraca ne postoji. Najbolje bi bilo posavjetovati se sa liječnikom.

      Izbriši
  2. Koliko duboko treba staviti ovaj uteg i može li se dogoditi da se ovaj poklopac odvoji od ovog drugog dijela i da jedan dio ostane u vagini?To mi izgleda jako nezgodna ako postoji mogućnost da se razdvoje ova dva dijela.

    OdgovoriIzbriši
  3. Trebalo bi staviti cijeli ako stane, ali ako ne stane dovoljno je koliko ide, jer KegelSmart ne funkcionira po principu utega već putem vibracije koje navode vježbe pa je bitno da se one osjete! Utege možete naći ovdje: https://www.intimina.com/en/laselle_exercise_routine
    Što se tiče odvajanja poklopca, tu stvarno nema mjesta za brigu jer se otvara/ zatvara na navoj tj. poklopac se mora zakrenuti u stranu! Nadam se da sam bila od pomoći! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. KegelSmart se može kupiti u ljekarnama i putem Intimina web trgovine, imate link u tekstu, označen je plavom bojom! Pozdrav!

      Izbriši
  5. S obzirom da je od recenzije proslo skoro godinu dana, zanima me osjetite li napredak? Na kojoj ste sad razini i koliko cesto vjezbate?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da sam ove zime nešto baš zabušavala sa uporabom, ali do tada sam redovito vježbala i zadovoljna sam napretkom! Kada sam prestala sa vježbanjem bila sam na drugoj razini i primjetila sam da tijekom menstruacije više nemam onaj osjećaj kao da će mi sve ispast van! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!