nedjelja, 10. travnja 2016.

TOP 5: Recepti # 34 (Obrok salate)

Obično u proljeće imamo potrebu očistiti i rasteretiti životni prostor, ali i organizam! Tijekom zime u pravilu jedemo nešto težu hranu kako bi nas grijala, a sada kad je toplije željni smo svježine. Osim toga, povrće je sad daleko ukusnije nego zimi pa treba u njemu što više uživati! Evo naših prijedloga!

1. Krećemo sa jednom toplom obrok salatom, idealnom za ovaj prijelazni period. Kombinacija pikantnih, rostanih mladih mrkvica i rostanog slanutka sa kremastim, citrusnim dresingom djeluje apsolutno savršeno!
hot for food

2. Ako želite nešto zasitnije dok se vaš želudac ne navikne na lakšu hranu, tu je obrok salata od kelja, slatkog krumpira i riže! Kombinacija krumpira i riže možda ne djeluje nešto pretjerano svježe, ali svakako djeluje zanimljivo i baš nas zanima kakvog je ukusa!

3. Salatu od rostanih brokula i kvinoje možete jesti toplu ili hladnu, kao prilog ili kao samostalan obrok. Ovu salatu posebnom čini i dresing od meda (ili agave sirupa za vegane) i senfa koji odlično paše uz rostano povrće!
fooduzzi

4. Leću obično jedemo kao varivo ali sigurne smo da je u kombinaciji sa rostanim rajčicama i češnjakom super ukusna!
wendy polisi

5. Uskoro će i sezona šparoga, a ovo iznimno zdravo povrće koje pomaže u čišćenju organizma možemo pripremati na razne načine! Mi ih najviše volimo zapečene, a ove godine ćemo svakako isprobati i na salatu sa grahom, avokadom i bademima!
homespun capers


Na blogu ćete naći i recepte za proljetnu krumpir salatu, salatu sa slanutkom, salatu od pečenih tikvica ili salatu od dimljene ribe, a za čišćenje organizma vam možda koristan bude i post sa top 5 recepata za poslijeblagdanski detoks!

Kako se vi oporavljate od teške hrane?
Imate li kakve zgodne recepte za obrok salate?
Koje su vam omiljene?

Pišite nam, šaljite svoje recepte i uživajte u ostatku nedjelje! :)

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!