četvrtak, 14. travnja 2016.

U KUHINJI: Čoko pšenični shake


Iako smo o mladoj pšenici u prahu čuli dosta pozitivnih stvari, nikada prije ju nismo koristili. Kada su nam se javili iz Liquid Sun-a sa ponudom da probamo njihov proizvod, sa veseljem smo prihvatili jer nas je uistinu zanimalo, a i približavalo se proljeće što nama obično donosi kronični odmor protiv kojeg se najbolje boriti uravnoteženom prehranom. Osim toga, obje imamo vrtićke klince čiji imunitet stalno treba potpomagati! Odmah na početku moramo reći da nismo od onih discipliniranih i znale da smo da nećemo koristiti pšenični prah svakodnevno. Također, nismo očekivale nikakve spektakularne, čudotvorne učinke i prihvatile smo ovaj dodatak prehrani kao nešto što će nam osigurati dodatne hranjive tvari! Posebno u danima kada zbog strke preskočimo kuhani ručak ili ostanemo bez voća!


Da je mlada pšenica kao biljka iznimno bogata nutrijentima dobro je poznato pa se odavno koristi kao sastavni dio prehrane!  Iako ju možete sami uzgojiti i stavljati u sok i smoothie svježu, Liquid Sun pšenica u prahu je daleko zgodnija, samo razmutite žličicu u tekućini po izboru i to je to! Osim toga, ekološki je uzgojen domaći proizvod koji sadrži čak 16 vitamina, 90 organskih minerala, brojne enzime, prehrambena vlakna i klorofil, a koncentrirani je izvor bjelančevina sastavljenih od 18 aminokiselina, što je posebno korisno za vegetarijance i vegane. Detaljnije o sastavu možete pročitati ovdje, a iz liste brojnih prednosti koje konzumiranje mlade pšenice ima izdvajamo one koje su u proljeće svima važne - detoksikaciju organizma i pomoć u postizanju snažnog imuniteta! Bilo da ju koristite svakodnevno ili povremeno, pomoći će vašem organizmu da dobijete prijeko potrebne hranjive tvari čak i kada niste baš pazili što jedete, što je na žalost danas, zbog tempa života, dosta često!


Iako je nekima okus ovog praha nešto na što se treba naviknuti, nama je skroz ok i možemo ga popiti i otopljenog u vodi! Sa klincima je ipak malo problematičnije, više zbog intenzivne zelene boje nego zbog okusa, kojeg i obični sok od jabuke potpuno sakrije! Razmišljajući kako da im podvalimo, odlučile smo za za nešto što uvijek prolazi - čoko shake! Napravljen od biljnog mlijeka, avokada i kakao praha, zaslađen samo bananom, uz dodatak pšenice u prahu idealan je, zdrav i hranjiv međuobrok u kojem mogu uživati i veliki i mali!


Čoko pšenični shake

Sastojci za jedan veliki shake:

2 dl biljnog mlijeka
1/2 banane
1/2 avokada
1 žličica kakao praha
1 žličica praha mlade pšenice
chia sjemenke po želji

Postupak: 

U blender ubacite bananu, avokado i malo mlijeka pa kad se sve pretvori u kašu dodajte kakao, pšenicu i ostatak mlijeka! Nastavite blendati  još vrlo kratko, a na kraju po želji dodajte i chia sjemenke! Količinu mlijeka možete prilagoditi ovisno koju gustoću želite postići, a ako shake pravite samo klincima količinu pšenice smanjite na pola žličice po djetetu! Po želi shake možete i zasladiti, ali nama je sasvim ukusan ovako! Ako nemate blender, shake možete napraviti i pomoću štapne sjeckalice!


Pakovanje Liquid Sun pšenice u prahu će vam trajati otprilike mjesec dana ako ga konzumirate svakodnevno, a osim u prahu, pšenica dolazi i u obliku kapsula ili u medu! Mi smo se pridržavale uputstva proizvođača da pšenicu otapamo u tekućini (koja ne smije biti vruća) iako je prvobitan plan bio dodati ju u domaće namaze. Nismo uspjele naći informaciju da li je ovaj način konzumiranja jedini ispravan i da li se mijenja apsorpcija nutrijenata u suprotnom pa ako znate nešto više o tome pišite nam! :)


Mi smo uistinu zadovoljne ovim proizvodom i svakako ga preporučamo svakome kome treba malo dodatne pomoći za održavanje zdravog i snažnog organizma! Proljeće je tu, a proljetni umor ove godine nije tako neizdrživ! :) Ipak, kao što smo već pisale, važno je da vam ishrana bude uravnotežena, a prah pšenice neka bude samo nešto što će vam u tome dodatno pomoći! ;)

Da li koristite mladu pšenicu u ishrani?
Kakva su vam iskustva?
Imate li kakve prijedloge za konzumiranje pšenice?
Koje je vaše mišljenje o ovakvim dodacima ishrani?

Pišite nam i uživajte u lijepim, sunčanim danima!

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!