petak, 27. veljače 2015.

INTERIJERI: Radna soba

Zadnji 'Interijeri' post je bio prije više od godinu dana, a kako je uređenje doma jedna od naših najdražih zanimacija, odlučile smo malo oživiti ovu kategoriju! Svašta imamo u planu, ali počet ćemo sa radnom sobom u kojoj nastaju skoro svi naši 'Diy' postovi! Ova radna soba je nekada bila bakina kuhinja i puna je lijepih uspomena zbog čega je u njoj još ljepše boraviti! Prostor nije uređen planski (što se vidi iz fotografija), niti je postojala jasna vizija kako će izgledati. Sve je išlo nekako spontano uz puno promjena tijekom vremena i puno improvizacije, a bez imalo opeterćenja da bude završeno i dobije svoj konačan izgled. Dio namještaj u ovoj sobi je dobijen, jer nekome nije više trebao, dio smo imali, a nešto je napravio jedan iznimno talentirani stolar, ali od ostataka, tako da 'uređenje' prostora nije koštalo gotovo ništa! Osnovna karakteristika ove sobe je da je funkcionalna i da je iskorišteno ono što je bilo na raspolaganju!

Iako na prvi pogled djeluje kaotično, svaka stvar u radnoj sobi ima svoje mjesto! Na plitkim zelenim policama nalaze se sitnice sortirane u staklenke sa ukrašenim poklopcima, plastične kutijice od slatkiša koje su omotane špagom ili starim krojevima iz burde. Uz njih tu je i bakina kolekcija keramičkih psića, čisto kiča radi! ;)




Prekrasan tirkizno-zlatni, ali još uvijek ne završen radni stol dar je od bolje polovice i potpuno je napravljen od ostataka. Na njemu stoji pisač i laptop, u malim ladicama je sortirano sve i svašta, a u velikim su krojevi i šablone pažljivo složeni u fascikle! Na gornjoj plohi se nalazi hrpa sitnica i uspomena koje nemaju neku funkciju već služe isključivo za skupljanje prašine!



Na stolu prabakine singerice stoji vjerna pomoćnica koja je naslijeđena od mame! Na zidu je 'uradi sam' držač za konce napravljen od drvenih bojica i komada iverala, tanjurić za pribadače i azilski kalendar (slike su stare pa je i album prošlogodišnji!).




Komadići tkanine složeni su u viseće platnene Ikea police koje su kupljene u second handu za svega par kuna, a viseće korpice u kojima držimo voće i povrće na kampiranju privremeno služe za držanje raznih broševa i kopči za kosu koje smo napravile.



Na sredini sobe se nalazi stol za krojenje i sav ostali kreativan rad, a u ormaru su tkanine, razna ambalaža koju vrijedno skupljamo, odjeća koja čeka prepravljanje i alat! U otvorenom ormariću stoje kutije sa ljepilima i perlicama, a na njemu stari radio koji je već dugo u obitelji i čeka da mu se nađe neko bolje mjesto.



Bijela polica, koja je također napravljena od ostataka, čuva stare limene kutije u kojima su salvete iz maminog djetinjstva, staklenke sa trakama, knjige i rokovnike, a ispod nje je daska za peglanje!





Iako po internetu možete naći hrpu prekrasnih radnih prostora, od onih malih koji stanu u plakar, do velikih, prostranih soba isplaniranih do najsitnijeg detalja, nama je ova draga baš takva kakva je, sa svim svojim nesavršenostima i puna kičeraja, baš kako volimo! To je mala oaza kreativnosti gdje na miru možemo uživati u stvaranju i gdje svaki dio ima neku svoju priču!

Kako Vam se sviđa?
Da li imate neki svoj radni prostor za kreativan rad?
Imate li neke savjete za organizaciju radne sobe?

Pišite nam i šaljite svoje fotke i ideje! Voljele bi vidjeti mjesta gdje vi stvarate! :)

Uživajte u vikendu i budite kreativni!
Maje

24 komentara :

  1. Najbolji su oni koji su korisni :)
    Moj je u pripremi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) jedva čekamo da vidimo kako će izgledati! :)

      Izbriši
  2. Imam samo radni kutak a želela bih svoj mali radni prostor.Sladak je samim tim što ga imate :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jao Maje, osjeca se ta neka toplina svuda. Bas sam uzivala u slikama. Ja sam jos student i ustrucavam se u skupljanju milion i jedne stvarcice i kreativnog "nereda", dosta je sto pola sobe uzimaju papiri (buduci arhitekta), a i taksista poprijeko gleda kada se seli svakih par mjeseci :D Jedva cekam jednog dana svoju sobu i svoju slobodu, nadam se da ce imati bijele zidove, velike prozore i biti puna starina i cvijeca :) I da, sto me je odusevio, svaka cast boljoj polovici ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Helen na divnim riječima! Jako nam je drago da ti se ova naša buksica sviđa i sigurne smo da ćeš jednog dana imati prekrasan dom, baš onakav kakav želiš! :) <3

      Izbriši
  4. Meni se jaaaaako svidja. Ppsebno ona ideja za konce! Ja mastam o svom kreativnom radnom prostoru. Za sad je to sve popakovano po kutijama ispod kreveta, pa vadim kad i sta treba :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Sashka! :) Meni je oduvijek bio san imati radnu sobu i garderobu, ali nisam ni sanjala da ce mi se to i ostvariti! Sad zivim u bakinoj kuci u kojoj sam odrasla i koja ima veliki podrumski prostor (ali sa prozorima), u kojem imam i jedno i drugo! :)

      Izbriši
  5. wow! pre, pre, preslatko! zavidim vam sto imate cijelu sobu na raspolaganju za sve 'dzidza-midze'. kod mene je sve organizovano po kutijama, ali na raznim mjestima, po cijelom stanu.
    eh imam dva pitanja:
    1. imate li tutorijal za stalak za konce? kako su olovke pricvrscene za iveral?
    2. I kako se snalazite sa onoliko malih ladicica? meni su te stalaze ili komode sa mnoooogo ladica super (vasa je fantasticna, boja mrak!) ali uvijek sam se pitala kako znas u koju su stavila nesto sto ti treba?! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno!:) ♡ Drago nam je da ti se svidja! Za stalak nemamo tutorial, napravljen je davno, a bojice su pricvrscene tako da smo izbusile rupe na nekom stolarskom stroju (kojem neznamo ime :)) i onda smo bojice zaljepile u rupice! A sto se tice malih ladica, sad vec na pamet znam gdje je sto, ali trebalo je vremena! Pronalazenje je islo metodom pokusaja i pogreske!;)

      Izbriši
  6. Eh, kad bih ja imala svoj radni prostor, kako bih ga lepo sredila.... Ma isto tako lepo kao i vi devojke! Najlađa mi je ideja sa drvenim bojicama i koncima!! Totalno genijalnoooo!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Vjerujemo da bi Vaš radni prostor bio krasan, onako u shabby chic varijanti! ;)

      Izbriši
  7. Ja najvise volim kada je sve u redu, mislim kada je lepo slozeno, sortirano, okaceno i lepo poslagano.A to je upravo i ovde u vasemradom prostoru.
    Divno sve izgleda.Puno lepih i zanimljivih detalja koji znam zivot znace :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična soba, sa puno sličnih materijala (pluteni čepovi, tkanine, konci...) koje i ja imam. Prozirni spremnici su najbolji, stakleni, plastični, kakvi god; tko bi sve popamtio. Lijep držač za konce (ali ja ih imam puno više, sve po kutijama u jednoj ladici). Divne ladice za sitnice :)
    I ja imam svoju malu sobicu (usput i spremište vansezonske robe i sportske opreme), ali se borim s organizacijom. Ako ikad posložim, slikam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Branka! Slikaj obavezno! :) Organizacija je vječni posao, stalno smišljamo kako i što, ali veselje je! :)

      Izbriši
  9. ruza step <3<3<3
    pegla ista ;)
    a ideje za viseće platnene Ikea police kradem! sad tek shvatam zasto do sad nisam mogla da se snadjem sa materijalima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ruža je naj! Meni je majstor za šivaće mašine rekao da je pazim i mazim jer mašinu takve kvalitete neću naći za neku prihvatljivu svotu novaca! :) Police su spas, jako su izdržljive, a stvarno ih tovarim! :)

      Izbriši
  10. predivno, predivno! ove staklenke sa svačim unutra su mi poznate! :D A Burda-salvetna tehnika-oduševljena!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovo je tako prekrasno, da jednostavno nemam riječi! Zavidim ;) i nadam se da ću i ja imati nešto barem približno takvo... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lenka! :) Nadamo se da će ti se želje ostvariti! ;)

      Izbriši
  12. Meni se najviše sviđa stol za pisanje,
    a što se tiče olovka- - vješala, možda bi bolje bilo da nisu našiljene ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Ma klinci ne mogu do držala za konce, a nas dvije nismo toliko trapave, tj. stol bi nas spriječio da se ozbiljnije ozljedimo na našiljene bojice čak i da padnemo! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!