utorak, 9. kolovoza 2016.

U KUHINJI: Brzi desert s dinjom



Danas nam je opet na redu dinja jer moramo maksimalno iskoristiti ovo divno voće dok ga još ima! Prošli put pravili smo osvježavajući ledeni čaj s dinjom i đumbirom, a danas jedan stvarno brzi i jednako osvježavajući ljetni desert!


Brzi desert s dinjom

Sastojci:

dinja
vanilin šećer
limunov sok
grčki jogurt (ili neki drugi čvrsti jogurt)
med ili sladilo po želji
po želji granola, usitnjeni prženi lješnjaci, bademi, orasi

Postupak:

Dinju koju ste prethodno rashladili u hladnjaku ogulite, očistite od koštica i narežite na manje kockice. Posipajte ih vanilin šećerom pazeći da ne pretjerate ako je dinja sama po sebi dovoljno slatka i potom iscijedite malo limunovog soka. Ostavite dinju sa strane dok se šećer potpuno ne rastopi. Čvrsti jogurt pomiješajte s medom ili šećerom u prahu, a koliko će biti sladak odredite sami. U staklene čaše ili teglice slažite red dinja, red jogurta, red granole ili prženih orašastih plodova tako da na kraju završite s granolom ili orašastim plodovima. Mi smo koristile domaću granolu koju često pravimo.







Ovo je odličan desert za vruće ljetne dane, a nama je toliko zasitan da ga ponekad napravimo umjesto doručka ili večere!

Imate li vi kakav brzi recept s dinjom?

Hvala što ste čitali i dobar tek!

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Odgovori
    1. I naši dečki baš vole dinju, a i mame! ;) Nadamo se da će mu se svidjeti ovaj desert ako ga isprobate! Morska pusa Viktoru! :*

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!