petak, 17. srpnja 2015.

DIY: Morski sprej za kosu

Pinterest
Volimo ljeto i boravak na moru iz raznih razloga, a jedan od njih je svakako i to što na moru ne moramo razmišljati o frizuri jer nam kosa od kombinacije sunca i morske vode izgleda dobro bez imalo truda! Na more ne nosimo ni sušilo za kosu ni ostalu aparaturu nego ju pustimo da se osuši prirodno na suncu, a morska voda učini svoje i dobijemo fine morske valove u kosi!

Kako bismo stvorili taj izgled i kod kuće, odlučili smo napraviti morski sprej za kosu koji će imati isti učinak! Mogu se kupiti i takvi gotovi sprejevi koji se zovu nešto tipa sea salt hair spray (nismo sigurni da li ih ima kod nas), ali u svakom slučaju sprej se može vrlo lako napraviti od sastojaka koje svi imamo kod kuće!

Potrebni sastojci:

topla voda, 2 žličice morske soli, 1 žličica regeneratora za kosu koji se ne ispire, 1 žličica kokosovog ulja (ili nekog drugog ulja za kosu), 1 žličica gela za kosu, bočica koja ima pumpicu za sprej


Postupak:

U bočicu stavite sve navedene sastojke i na kraju ulijte toplu vodu. Voda treba biti dovoljno topla kako bi se svi sastojci mogli otopiti i sjediniti, ali ne treba biti baš vruća. Kako bi se sastojci još bolje sjedinili bočicu još nekoliko puta dobro protresite!


Sprej je najbolje nanijeti na suhu kosu i pustiti da se osuši prirodno na zraku, a ako ste netom oprali kosu dobro ju posušite ručnikom tako da bude bar polusuha prije nanošenja spreja jer ako ga stavljate na mokru kosu rezultati će izostati.
Spreja nanesite u dovoljnoj količini tako da navlažite cijelu kosu i dok se lagano suši na zraku malo ju rukama još nekoliko puta razbarušite.

Nije svaka kosa ista pa ćete omjer sastojaka morati prilagoditi svom tipu kose - primjerice ako vam je kosa inače ravna i teško ju možete nakovrčati morat ćete staviti više soli i gela, a ako vam je kosa jako suha morat ćete staviti više ulja. Ako vam je kosa izrazito ravna nakon nanošenja spreja ju smotajte na vrhu glave ili napravite pletenicu i pustite da se tako osuši pa će rezultati biti bolji!

Nama se ovaj sprej pokazao idealan za ljetne dane jer nam kosa i drugi i treći dan izgleda super, dovoljno je samo svaki dan ju osvježiti s još malo spreja! To je posebno prigodno ako ste nekoliko dana na kampiranju ili na nekom od ljetnih glazbenih festivala pa ne morate brinuti o kosi ako imate sprej!

Jeste li već koristili ovakav sprej i jeste li zadovoljni? Ako ćete ga sada prvi put probati javite nam rezultate! Preporučamo vam da bar preko ljeta zaboravite na ravnanje kose i ostale tretmane i uživate u morskom izgledu!


Pozdrav od Maja!

Broj komentara: 8 :

  1. Super ideja. Moraću da napravim i da probam na mojoj kosi. Kosa mi je skroz ravna, svilenkasta a dlaka tanka, ali se nadam da bi ovo moglo da pomogne da dobijem malo na volumenu. Kisić!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam isprobala sprej, ali voljela bih. Napravit ću ga po ovom "receptu".
    Obožavam DIY postove. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Anamarija! Javi kako ti se sviđa ako isprobaš! ;)

      Izbriši
  3. Baš nam je drago! Nadam se da će ti odgovarati, vidjet ćeš kakav će učinak imati pa ga po potrebi prilagodi svome tipu kose.Javi nam kako ti je ispalo!

    OdgovoriIzbriši
  4. interesantno ... lijep pozdrav draganasgarden

    OdgovoriIzbriši
  5. E ovo jos nisam probala za ovu moju metlu na glavi :) Nadam se da ce uspeti!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!