petak, 6. veljače 2015.

INSPIRACIJA: Filmska večer za zaljubljene

Budući da je veljača mjesec ljubavi, odlučili smo sastaviti naš popis filmova za idealno valentinovsko veče u slučaju da ga poželite proslaviti u toplini svoga doma! Odlučili smo se na deset filmova, iako je bilo jako teško suziti izbor. To su filmovi koje smo pogledali već nekoliko puta, a vjerujemo i većina vas, ali mi bi mogli opet i opet iznova!

Vječni sjaj nepobjedivog uma (2004.)

Ako volite malo pomaknute ljubavne priče, film Vječni sjaj nepobjedivog uma (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004) je baš za vas! Scenarij je napisao Charlie Kaufman (Biti John Malkovich, Adaptacija) pa vam to dovoljno govori što možete očekivati od filma. Nezaboravan film, odlična glazba kao i izvedbe Jima Carreya i Kate Winslet!



Prava romansa (1993.)

Scenarij za ovaj film Prava romansa (True Romance, 1993.) napisao je Quentin Tarantino pa vam odmah može biti jasno da ovo nikako nije tipičan ljubavni film, bez obzira što naslov kaže. Ako volite mračne ljubavne priče začinjene na pravi tarantinovski način, svakako pogledajte ovaj film ako već niste!


Izgubljeni u prijevodu (2003.)

Film Sofie Coppole Izgubljeni u prijevodu (Lost in Translation, 2003.) nudi odličnu priču, fotografiju, glumce i glazbu. Jednostavna priča bez previše zapleta, film emocija i atmosfere, a  Bill Murray u svojoj najboljoj izvedbi!Vjerojatno najbolja platonska ljubavna priča prikazana na ekranu i film koji uvijek iznova možemo gledati!


Edward Škaroruki (1990.)

Ako volite Tima Burtona sigurno ste gledali ovu fantastičnu priču o mladiću hladnih ruku, ali toplog srca. Tim Burton i Johnny Depp uvijek garantiraju odličnu zabavu, pa tako i u filmu Edvard Škaroruki (Edward Scissorhands, 1990.)!


Samci (Singles, 1992.)

Kultni film grunge generacije smo gledali milijun puta u osnovnoškolskim danima, a rado bi ga pogledale i danas. Priča je smještena u Seattle, a govori o šestero mladih ljudi u traganju za srećom i ljubavi. Film Samci (Singles, 1992.) dočarava atmosferu Seattlea 90-ih i njegovu glazbenu scenu. Super film i odličan soundtrack!


Juno ( Juno, 2007.)

Dvoje tinejdžera i neplanirana trudnoća okosnica su ove humorne drame imenom Juno (2007.) s odličnom Ellen Page u glavnoj ulozi. Jako dobar film i opet odličan soundtrack!



Amelie (Amelie, 2001.)

Što reći o Amelie (2001)? Nama jedan od najdražih filmova, preslatka Audrey Tautou i prekrasni Pariz!


Annie Hall (Annie Hall, 1977.)

Annie Hall (1977.) nam je jedan od najboljih filmova Woodyja Allena pa ova lista nije mogla proći bez njega! Majstor u prikazivanju kompleksnih muško-ženskih odnosa ovdje donosi priču o vezi neurotičnog njujorškog pisca/komičara Alvyja i zbunjene pjevačice Annie.


Hod po rubu (Walk the line, 2005.)

Evo i jedne istinite ljubavne priče! Biografski film Hod po rubu (Walk the line, 2005.) priča je o legendarnom glazbeniku Johnnyju Cashu i ljubavi njegovog života June Carter. Volimo Johnnyja, a i Joaquina! ;)


Ponoć u Parizu (Midnight in Paris, 2011.)

I za kraj opet Woody, ali ovaj put jedan noviji! Ponoć u Parizu (Midnight in Paris, 2011.) nam se sviđa i zbog priče i zbog glazbe (koja je odlična u svim Allenovim filmovima), ali i zbog savršeno dočarane atmosfere romantičnog Pariza i nekih prošlih vremena.




Kako vam se sviđa naša lista?
Koji su vaši omiljeni ljubavni filmovi?

Do čitanja,
Maje

Broj komentara: 8 :

  1. moji omiljeni filmovi su na ovom popisu - walk the line (johnny u srcu), amelie (vizualna i emotivna divota) i midnight in paris (ne volim baš allena, ali ovaj film me osvojio)
    još bih dodala i preporučila jedan krasni francuski film - jeaux d'enfants, i jedan američki- the spectacular now :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Znači imamo sličan ukus za filmove! Hvala za preporuke, ovaj vikend smo ionako planirali provesti na toplom uz tv. The spectacular now se već skida ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super odabir! Ja sam pravi filmofil, tako da i uživam i u ovakvim divnim ljubićima.
    Uz njih se čovek opusti i zaboravi na sve!
    Lep vikend <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Walk the line mi se jako svidio... nisam ljubitelj Woodya, a ove ostale sam voljna pogledati (one koje već nisam).

    OdgovoriIzbriši
  5. super filmovi, nisam to očekivao. mislim da bi tu dobro sjeo i Silver Linings Playbook

    OdgovoriIzbriši
  6. Love actually. I božićni i valentinovski..ma uvijek za gledanje :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!