srijeda, 29. siječnja 2014.

INSPIRACIJA: Dječje aktivnosti u zatvorenom

Nakon gotovo proljetnog vremena, došla nam je prava zima. I kada je vani hladno,  mi pokušavamo što više vremena provoditi s djecom na otvorenom, no u ovo doba godine smo ipak veći dio dana osuđeni na boravak u kući. Pa kako kvalitetno provesti dan s djecom u zatvorenom? Naravno, uvijek možete gledati crtiće, crtati i čitati knjige, no i to brzo dosadi. Evo nekoliko zanimljivih ideja za kućne radinosti s djecom, za one dane kada imate malo više volje i vremena!

Diy drvene igračkice

Ako dosad niste, počnite skupljati drvene štapiće od sladoleda jer, uz drvene kvačice, plutane čepove i slične stvari koje biste inače bacili, možete zajedno s djecom svašta napraviti: vozila, životinje, kućice za ptice, okvire za slike...
etsy
crafts by amanda
maje zmaje
cantinho da thay

Crtanje i bojanje

Ako vaše dijete voli crtati i bojati sigurno će se razveseliti recikliranju masnih bojica, izradi naljepnica, novoj bojanci koju ste sami napravili, zgodnom putnom setu za crtanje ili !
maje zmaje
maje zmaje
maje zmaje
maje zmaje



Rukotvorine od kartona

Kartonske ambalaže sigurno imate kod kuće, a nemojte bacati ni kartonske role od ubrusa i wc papira jer djeci mogu poslužiti za izradu kućica, životinja, dvoraca, vlakova, likova iz omiljenih bajki...
maje zmaje

family sponge
family sponge
preeschool crafts for kids


Projekti od kartonskih kutija

Od velikih kartonskih kutija možete napraviti stvarno svašta: kućice, kuhinjske aparate, vozila...
babble
cool mom picks
estefi mercado


Hranilice za ptice

Ovo je idealno vrijeme za pravljenje hranilica za ptice - zabavit ćete se, a ujedno i pomoći ptičicama koje sada kada je napadao snijeg teško dolaze do hrane. Možete ih napraviti pomoću rola wc papira, plastičnih boca, češera (ovdje pogledajte kako smo mi pravili!).
maje zmaje
savvy housekeeper
hgtv

Maske za maškare

Bliži se vrijeme karnevala i možete djeci pomoći da si sami izrade maske od kartona, kolaža, filca, papirnatih vrećica...
hgtv
mermag
mermag

Pečenje kolača

Pronađite nekakav jednostavan recept za kolače (npr. keksiće od prhkog tijesta ili muffine) tako da u pripremu uključite i djecu. Neka mijese i valjaju tijesto i oblikuju kolačiće pomoću kalupa, a poslije ih pustite da ih ukrašavaju. Pripremite se na nered i nemojte se zbog toga živcirati, pustite ih neka uživaju!
drew b photography

Diy projekti s plastičnim životinjama

Ako imate plastičnih životinjica s kojima se vaša djeca više ne igraju, možete od njih napraviti razne DIY projekte: terarije, ukrašene staklenke ili kutijice za slatkiše i sitnicedječje vješalice, girlande, dinosaurovo jajedino držač za četkicu ili nešto slično!
make create do
maje zmaje

if it's hip it's here

hgtv
maje zmaje
maje zmaje
maje zmaje



Brodići i avioni od papira

Jeste li kao mali pravili brodiće i avione od papira? Vrijeme je da se prisjetite kako se to radi i naučite svoju djecu! Trebaju vam samo vješte ruke i papir koji može biti novinski, ukrasni ili običan bijeli papir koji djeca mogu najprije obojati ili nešto na njega nacrtati pa onda praviti avione i brodiće.
diaper style memoirs

smashed peas and carrots


Čovječuljci od drvenih kuhača

I ovo je jedna super zabavna aktivnost koju smo radili kao djeca u školi. Trebaju vam stare kuhače koje više nećete koristiti i puno mašte! Možete praviti životinje, likove iz omiljenih bajki ili članove svoje obitelji, a poslije s njima napraviti mali igrokaz.
ink and wit
jess quinn
made by bedtime tales


Nadamo se da smo vas motivirale i da ćete nešto od ovoga i napraviti. Uputstva i linkovi su vam u tekstu i ispod fotki, a dodatnu inspiraciju potražite na oznaci 'aktivnosti' gdje vas čekaju i ideje za dječje aktivnosti na otvorenom! Svi ovi projekti ne iziskuju puno novaca, nego samo malo volje i vremena koje se nadamo da ćete imati!

Do sljedećeg puta uživajte u kreativnosti,
Maje

Broj komentara: 6 :

  1. Odlicne ideje, samo da necake skinem sa kompa i krecem u akciju :)
    http://fashionovertheainbow.blogspot.com/2014/01/closet-confidental.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e tako! treba male ljude zaposlit da se izmore dobro! bolje će spavati! ;)

      Izbriši
  2. super ideje! Aviončići s prve slike su mi naj! S djecom se samo treba potruditi i oni to vrate trostruko!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Istina je to, samo stalno moramo smišljati nove načine zabave jer im svaka aktivnost brzo dosadi, a i kako rastu mijenjaju im se interesi! :) Sva sreća da postoji internet! ;)

      Izbriši
  3. simpa ideje :)

    mi smo radile drveće od rolni toalet papira. za proljeće sa beharom, za zimu kao jelke ukrašene.
    pa onda ovo oslikavanje drvenih kutljača, pa šporet od kartonske kutije.
    kad se samo sjetim. ja taman krenem da radim, a ona bi već nešto drugo. to što kažete, svaka aktivnost brzo dosadi.

    sad se zabavljamo jedna pored druge. skupa smo, ali svaka radi svoje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. o pa vas dvije ste sve tehnike i materijale pokrile! :) zavidimo na ovom zajedničkom zabavljanju, mi još nismo u toj fazi, ali nadamo se da će naši momci htjeti tako kad malo narastu! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!