srijeda, 22. siječnja 2014.

DIY: Džepić za stolicu


Kad imate male ljude, drloga je uvijek na sve strane...koliko god da sklanjali stvari uvijek će nešto ostati negdje gdje mu nije mjesto! I nije to tolika drama, dom je za to da se u njemu živi, a ne da bude kao apoteka, ali ponekad sav taj drlog toliko prisjedne da vam bude dosta svega! :) E zato mi stalno smišljamo načine kako bi si olakšale pospremanje i kako bi kamuflirale drlog, a da nam je sve pri ruci! ;)

Tako smo napravile i ovaj džepić za stolicu-hranilicu u kojem držimo partikle i gaze! Lako se može napraviti (par šavova i to je to), a stvarno izleda simpatično, kao nekakva žabica! ;) Pa krenimo!


Što je sve potrebno:

tkanina, flizelin (ako tkanina nije dovoljno čvrsta), 2 dugmića, malo satenske trakice, škare, pribadače, pegla, mašina za šivanje, igla i konac.


Postupak:

1. Izrežite tkaninu za džepić i upeglajte flizelin ako nije dovoljno čvrsta! Dimenzije naše tkanine su bile 42 cm x 21 cm, a vi odredite veličinu ovisno o tome koliki želite da vam bude džepić, odnosno ovisno o njegovoj namjeni! Rubove dvije nasuprotne kraće stranice (dakle u našem slučaju stranica od 21 cm) porubite tako da presavijete tkaninu dva puta prema unutra i prošijete, kao na slici!


2. Postavite tkaninu tako da je licem prema vama, pa presavijte donji dio prema gore (kao na prvoj slici), spojite pribadačama, sašijte uz rubove i porubite (kao na drugoj slici)! Naš preklop je bio 16 cm!
3. Slijedi izrada trakica pomoću kojih ćete torbicu okačiti na stolicu! Izrežite dvije trake jednakih dimenzija, presavijte ih, spojite pribadačama i sašijte sa dvije strane, a jedna kraća neka vam ostane slobodna (kao na slici)! Naše trakice su bile dimenzija 24 cm x 7 cm!4. Okrenite trakice na pravu stranu, presavijte slobodan rub prema unutra pa napravite malu omču od satenske trakice, uvucite ju u otvor i učvrstite pribadačama, pa prošijte trakicu uz tri ruba (dva duža i jedan kraći gdje je trakica), kao na slici! Omča koju ste napravili mora biti dovoljno velika da kroz nju možete provuću dugme, pa njemu prilagodite veličinu! :)5. Sada ćemo trakice zašiti na džepić! Odmjerite jednak razmak od rubova, sa obje strane, postavite trakice tako da su na jednakoj visini i učvrstite pribadačama (kao na slici), pa sašijte trostrukim šavom!6. Okrenite džepić na lice pa savijte bočne rubove preklopa (gornjeg dijela) prema unutra kao da ćete ih porubiti, a zatim ih presavijte prema dolje tako da malo preklapaju donji rub, kao na slici! Učvrstite pribadačama i sašijte uz bočne rubove! Naš preklop je bio 5,5 cm!
7. I na kraju trebate još samo postaviti dugmiće gdje želite da budu na prednjoj strani trakica i sašiti ih! :)


I to je to! Okačite svoj džepić na naslon stolice-hranilice i u njega spremite partikle, gaze i slično! :)


Zar ne izgleda kao žabica? :)


Na isti način, samo većih dimenzija možete napraviti i džepić za igračke, kojeg možete objesiti na štap učvršćen nosačima za zid, džepić za čarape ili donji veš kojeg možete okačiti na šipku za vješanje u ormaru ili džepić za najlonske vrećice! :) Pustite mašti na volju, a ako vam nešto nije jasno slobodno pitajte! :)

Kako vam se sviđa? Jeste radili već nešto slično?

Pišite nam! :)
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!