srijeda, 3. travnja 2013.

U KUHINJI: Veganski kikiriki keksići

Iako jedva čekamo da bude toplije i da možemo uživati u nekim laganim voćnim desertima, još uvijek je kišno i tmurno, pa smo se ipak odlučile za nešto slatko ˝za uz čaj ili kavu˝! Originalni recept možete naći ovdje, a mi smo ga malo izmijenile! Keksići su veganski, ali vjerujemo da će u njima uživati svi koji ih se odluče isprobati!

Sastojci:
1,5 šalica brašna
1 šalica kikiriki maslaca 
1/2 šalice šećera
1/4 šalice maslinovog ulja
1 žlica sjemenki lana + 2 žličice vode (umjesto jaja!)
1/4 do 1/3 šalice hladne vode

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C i pripremite papir za pečenje! Usitnite sjemenke lana u mužaru i prelijte ih sa 2 žličice vode pa ostavite da odstoje par minuta. Mi smo sjemenke lana pokušavale usitniti u sjeckalici i u ručnom mlinu za kavu, ali nije išlo pa si uštedite trud i odmah uzmite mužar! :) Kikiriki maslac možete pripremiti sami, kako smo već objasnile ovdje ili možete koristiti kupovni, sasvim je svejedno! 
Kada je sve pripremljeno, dodajte sve sastojke u posudu i miksajte električnim mikserom ili miješajte ručno dok se smjesa potpuno ujednači! Ako je tijesto pretvrdo, dodajte još malo vode. 
Prstima kidajte male komadiće tijesta i pravite kuglice koje ćete malo spljoštiti žlicom ili dlanom kada ih stavite na masni papir.
Pecite 10-tak minuta ili dok blago ne porumene!


Ove keksiće po želji možete preliti otopljenom čokoladom i posipati usitnjenim kikirikijem za ukras, a možete i dodati komadiće čokolade ili suho voće u samo tijesto prije pečenja!  
Nadamo se da ćete ih isprobati!


Dobar tek!
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!