ponedjeljak, 22. travnja 2013.

DIY: Ploča za pisanje #1

Danas možete saznati kako napraviti funkcionalnu, a ujedno i lijepu ploču za pisanje!


Potreban materijal:

okvir za sliku (mi smo koristili stari okvir u kojem je nekada bio goblen), komad tanke šperploče, crna boja za školske ploče, mali spužvasti valjak, čavlići


Postupak:

Komad tanke šperploče izrežite na mjeru za vaš okvir. Okvir koji smo izabrale je ovalnog oblika pa smo za rezanje trebale pomoć našeg dragog stolara, ali ako vam je okvir pravokutnog oblika izrezati ga možete i sami!

Koristeći se valjkom, šperploču obojajte crnom bojom za školske ploče. Kada nanesete prvi sloj boje vjerojatno će vam ostati vidljivi tragovi valjka pa kad se boja osuši, nanesite još jedan sloj. Boja bi vam tada trebala biti ujednačena!

Crnu boju za školske ploče imate za kupiti u svim hobby shopovima, ali u malim bočicama, što vam je dovoljno za ovakav projekt. Ako vam je boja potrebna za veće površine, postoji Duluxova DIAMOND MATT boja za zidove koja je vodootporna i po kojoj također možete pisati kredom i brisati. I super je to što ne mora biti u crnoj boji nego u kojoj god nijansi želite! Budući da je ta boja namijenjena prvenstveno za zidove, ako njome namjeravate bojati  drvene povšine, kao temelj najprije nanesite temeljnu boju ili primer.





Kada se drugi sloj boje potpuno osuši, stavite šperploču u okvir i pričvrstite je čavlićima. I to je to!

Sada još samo morate smisliti gdje ćete ploču staviti. Mi smo je zamislile na zidu u kuhinji da na nju možemo napisati što nam od namirnica nedostaje da ne zaboravimo u sljedećoj kupnji ili za planiranje tjednih obroka!



P.S. Što smo sve do sada pravile pogledajte ovdje!

Hvala što ste svratili! :)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 7 :

  1. Koja odlična ideja!!! Samo što ja odustanem od svih projekta čim vidim da mi treba više alata od običnih škara :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) a mi već imamo arsenal svakakvog alata, ali se trudimo ne komplicirati! ;)

      Izbriši
  2. Ovo cu si definitivno napraviti , odlično, samo još moram vidjeti imam li koje slobodno mjesto na zidu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ajme genijalno. jedino što mi je soba prenatrpana sa whiteboardima, a i njih sam nekako zapostavila pa nisam sigurna da ne bi i ovako nešto. u svakom slučaju predobro izgleda

    OdgovoriIzbriši
  4. The colors of the rooms in your home need to bring out your personality and reflect your style. The colors of the walls in room influence our mood and thoughts.
    Dimnjaci
    Thanks for sharing...!!!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!