utorak, 30. travnja 2013.

U KUHINJI: Čokoladne ledene banane


Kombinacija voća i čokolade je idealna za sparne i tople dane, kada ste raspoloženi za nešto svježe i slatko, a uz to nemate vremena za kompliciranje! ;) Ovo je opet slastica koju i netko tko nije vičan pravljenju kolača bez poteškoća može napraviti! Mi smo imale malih tehničkih problema, ne sa pravljenjem čokoladnih banana, već sa pripremom posta (izdala nas je tehnika!), tako da je pravo čudo da je ovaj post ipak danas ugledao svjetlost vaših ekrana! :)
Nego, pređimo na stvar!


Čokoladne ledene banane

Sastojci:

2-3 veće banane
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice kokosovog ulja
malo lješnjaka
malo kokosa

Postupak:

Narežite banane na ploške veličine zalogaja, posložite na tanjur i stavite u zamrzivač na par sati. Ispržite lješnjake na tavici, stavite ih u čistu kuhinjsku krpu i istrljajte da otpadne kožica pa nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Kokos također stavite u zdjelicu. Čokoladu sa 2 žlice ulja otopite na pari pa presipajte u šalicu. Pripremite masni papir na koji ćete odlagati banane, a banane izvadite iz zamrzivača i nabodite na čačkalice ili na štapiće za ražnjiće. Umačite ih prvo u topljenu čokoladu, a zatim u usitnjene lješnjake ili kokos, te odložite na papir. Važno je da banane ne vadite iz zamrzivača prerano, jer će vam se početi topiti, a samim time će se i čokolada teže stisnuti!




Osim prženih lješnjaka i kokosa možete koristiti pržene bademe, orahe, kikiriki ili ukrasne mrvice za kolače, a možete to sve i izostaviti! Također, umjesto banana možete koristiti i neko drugo voće, bitno je samo da se može zamrznuti!


Vjerujemo da ćete uživati u ovoj poslastici, čak i ako niste ljubitelj banana! Kod nas uvijek nestanu za čas, skoro pa su nestale potpuno dok smo petljale oko mjenjanja fotoaparata i traženja baterija! 
A sutra uživajte u prirodi i nemojte se zaboraviti zaštiti od komaraca i sunca!

Ostale recepte za deserte potražite na oznaci 'slatko'!

Dobar tek i sretan Međunarodni praznik rada vam želimo!
Maje


2 komentara :

  1. Probala s kokosom, super!!!

    http://i259.photobucket.com/albums/hh306/Vorki/c56eb925-9cb8-4f7c-aee7-cdedc226b195_zps3ad1be2a.jpg?t=1390924430

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ijao, pa sline mi cure! ranom zorom! ;) supika, izgledaju kao čupavci! morat ćemo probati! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!