petak, 17. veljače 2017.

DIY: Magnetići za postere


Nedavno sam kod nas u Osijeku u jednoj trgovini pronašla samoljepljivu magnetnu traku koju sam planirala upotrijebiti još za magnetni okvir, ali mi se nije dalo naručivati sa neta pa sam iskoristila ono što sam imala kod kuće! Samoljepljiva magnetna traka je 2,5 cm široka, dolazi u pakiranju od 3 m i može se rezati škarama što je zakon. Uglavnom, čim sam je dobila odrezala sam komadić da vidim koliko čvrsto drži pa mi je palo na pamet da bi se mogla koristiti za kačenje postera, fotki i crteža na zid pošto je samoljepljiva! Odmah sam isprobala i testirala nekoliko dana, a kako sam skroz zadovoljna, odlučila sam ovu ideju podijeliti sa vama! Magnetići za postere su super zgodni jer neće oštetiti ono što kačite kao ljepljiva traka ili pribadače, a osim toga moći ćete sve mijenjati kad god poželite bez puno muke! :) Vjerujem također da će ovi magnetići dobro doći onima koji žive u đačkom ili studentskom domu, ili iznajmljuju stan jer neće oštetiti ni zid! Mislim da je to dovoljno razloga da probate! ;) Krenimo!


Što vam je potrebno:

samoljepljiva magnetna traka, malo tkanine, škare + posteri, crteži, razglednice, fotke itd.


Postupak:

Izrežite škarama male komadiće samoljepljive magnete trake tako da su u parovima i otprilike jednake veličine!


Od svakog para odvojite jedan magnetić, odlijepite foliju sa stražnje strane i zalijepite magnet na naličje tkanine pa izrežite tkaninu oko magneta.



Magnete ukrašene tkaninom stavite sa prednje strane postera, a drugi magnet iz para sa stražnje strane, tako da ljepljiva strana bude okrenuta prema zidu, ne prema posteru. Postavite tako parove magnetića u kuteve većih postera ili na sredinu manjih crteža, fotki i slično! Kada ste postavili magnete u kuteve, jednostavno odlijepite zaštitnu foliju sa stražnje strane i zalijepite magnete na zid! Na ovaj način ćete lako potrefiti razmak i ravninu  kuteva pa vam neće biti potreban metar niti vaservaga!



I to je to! Gotovi ste!





Za ovaj projekt će vam trebati doslovno 5 minuta, za njega možete koristiti male komadiće tkanine koji su vam preostali od prošlih projekata. Umjesto tkanine možete koristiti i karton ili ukrasni papir! Jednom kada ih skinete sa zida, magnetići neće više biti ljepljivi, ali na njih možete nalijepiti komadić dvostrano ljepljive trake i tako ih ponovo koristiti u istu svrhu!

Što kažete? Hoće li vam ovo biti korisno?
Da li ste već koristili magnetnu traku i za što?
Kako vam se sviđaju ova prekrasna umjetnička djela? ;) 

Pišite i uživajte u vikendu koji je pred nama! 

Hvala što ste svratili! <3
Maja

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!