nedjelja, 26. veljače 2017.

LISTA ŽELJA: Ožujak 2017.

Najkraći mjesec u godini je na svom kraju pa je vrijeme za novu listu želja! Nedavno sam pisala o tome kako smanjiti količinu otpada koji proizvodimo, a jedan od tih načina je da općenito kupujemo manje, odnosno da biramo kvalitetne i trajne proizvode i da pri tome razmišljamo kakav utjecaj će ti proizvodi imati na prirodu jednom kada više ne budu u funkciji! Upravo takve proizvode sam birala za ovu listu želja! Krenimo!

1. Za početak na listu stavljam ovu lijepu lampu za dnevnu sobu koju možete naći na stranici 'Fenjer Kern'! Ima ih u raznim bojama pa se mogu uklopiti u svaki interijer! Osim toga, ove lampe su restaurirane, tj. napravljene od starih fenjera pa je na taj način ušteđeno puno energije i resursa koji bi se utrošili na proizvodnju nove lampe! Plus, spašeno je nešto što bi možda završilo na otpadu! 
fenjer kern
2. Iduća na listi je kantica za zalijevanje od galvaniziranog čelika iz Ikee! Galvanizirani čelik je super otporan i ne hrđa pa kanticu mogu ostaviti vani da skuplja kišnicu koja je puno bolja za zalijevanje biljaka od vode iz slavine!
ikea

3. Ručno printani ubrusi uljepšat će svaki objed! Osim toga, platneni ubrusi su daleko bolji za okoliš od papirnatih pa ako planiramo smanjiti količinu otpada, vrijeme je da napravimo zamjenu! Ovakve ubruse naći ćete na stranici 'Elderice', a osim njih i razne druge platnene predmete za domaćinstvo sa prekrasnim uzorcima!
elderice

4. Kao i papirnate ubruse, i najlonske vrećice za šoping trebali bi zamijeniti platnenim pa zašto ne izabrati neku koju ćete s veseljem nositi! Ja biram ovu kul 'Apetitlih' torbu sa jednostavnim crnim uzorkom!

apetitlih

5. I za kraj nešto stvarno savršeno i praktično - kolica za namirnice od vrbinih šiba! Ova torba osim što je lijepa napravljena je većinom od prirodnih materijala, što znači da će se, jednom kada završi na otpadu, skoro u potpunosti razgraditi! Ja sam oduševljena! :)
ekolica


Ako vam ovo nije dosta, u kategoriji 'Lista želja' naći ćete brojne handmade brendove koji su svakako vrijedni vaše pažnje pa čak i da ne namjeravate trenutno nešto kupiti podržite i proširite riječ!

Kako vam se sviđa moj današnji odabir?
Što se nalazi na vašoj listi želja?

Hvala što ste svratili i ugodnu nedjeljnu večer vam želim! :)

Pozdrav od Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!