ponedjeljak, 6. veljače 2017.

TOP 5: Recepti # 42 (Deserti sa craft pivom!)

Craft pivarstvo je i kod nas posljednjih godina postalo uistinu popularno. Sve je više malih pivara koji proizvode ograničene količine specijalnih piva. Craft piva se po mnogočemu razlikuju od industrijski proizvedenih lagera, a između ostalog i po visokokvalitetnim sastojcima, trudu i vremenu koji su uloženi u proizvodnju. Paralelno sa porastom zanimanja za craft piva, širila se i food scena usmjerena k sparivanju piva sa hranom, ali i prema uporabi tih piva u pripremi hrane. Iako bi većini pri pomisli na uporabu piva u kuhanju prva asocijacija bila slana jela, za razliku od klasičnih lagera, aromatičnost craft piva čini ih odličnim sastojkom za pripremu slastica i upravo je to tema današnjeg 'Top 5' posta! Za početak našeg eksperimentiranja odabrala sam super jednostavne recepte koji su izvedivi čak i ako nemate nikakvog iskustva u kuhinji pa nema izmotavanja! ;) Krenimo!

1. Počinjemo sa slatkim pivskim doručkom za koji će vam trebati svijetli ale i amber! Iako meni osobno vafli nisu omiljeni izbor za doručak, rado bi probala ove prelivene karamelom!
the beeroness

2. Ako vam nenajavljeno dolaze gosti ili pripremate tulum, ovi muffini sa pšeničnim pivom su prava stvar za vas! Muffine vole svi, jednostavni su za pripremu i nećete uprljati puno suđa što je dodatni plus!
the beeroness

3. Za pripremu limun kocki trebat će vam IPA ili Indian Pale Ale. Do sada nikada nisam probala pitu od limuna, a ovaj recept mi djeluje dovoljno jednostavno pa mislim da će uskoro biti isproban!
the beeroness

4. Idući na popisu je jedan uobičajeni voćni desert - hrskavac, kojeg zanimljivim čini ječam i smeđi ale. Ok, možda trenutno nije sezona breskvi, ali nitko nije rekao da ovaj recept morate isprobati baš sad!;)
the beeroness

5. Za kraj, naravno čokolada i to u obliku zobenih kocki sa stout-om. Ne sumnjam ni trenutka da je kombinacija čokolade i tamnog, kremastog ale-a apsolutno savršena, i od svih recepata koje sam izabrala za danas, ovaj mi se najviše sviđa!
the beeroness

Ako ste ljubitelj craft piva i želite eksperimentirati sa njihovom uporabom u pripremi hrane, preporučujem vam The Beeroness stranicu na kojoj vas čeka mnoštvo korisnih informacija i sjajnih jela podijeljenih prema tipu, ali i prema vrsti piva koje se koristi u njihovoj pripremi! Osim toga Valentinovo je blizu, a ako kod kuće imate ljubitelja ili ljubiteljicu homebrew-a  sigurna sam da ćete sa nekim od ovih recepata dobiti dodatne bodove za romantičnu večeru! ;)

Volite li craft piva?
Što mislite o ovim receptima? Koji vam se najviše svidio?
Da li i sami koristite pivo u pripremi jela? Kojih?

Ako ste iz Osijeka i okolice, craft piva, možete kupiti u kušaonici piva 'Gajba' u Sunčanoj 3, a ogroman izbor naći ćete i na stranici 'Dostava piva'. Ako ipak odlučite preskočiti eksperimentiranje u kuhinji i samo želite uživati u zlatnoj kapljici, dođite u Rundu, možda se vidimo! ;)

Nazdravlje!
Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!