utorak, 10. siječnja 2017.

NAJBOLJE IZ: 2016-e

Kako je to već postalo tradicija ovdje, i ovu godinu, počinjemo pregledom godine koja je iza nas. Prethodna godina je bila izrazito naporna, zbog čega smo odmah u startu smanjile broj postova sa četiri na tri tjedno. Ipak, i ovo je u pojedinim razdobljima bilo iznimno teško izvesti pa je nekad broj postova u tjednu bio i manji. Pogotovo je teško bilo naći vremena za DIY postove, zbog čega ih je ove godine bilo iznimno malo u odnosu na prethodne, a to me najviše nerviralo, jer iskreno, upravo u tim postovima najviše i uživam. Također, puno suradnji i planova je odgođeno za neko manje stresno vrijeme, ali me veseli što smo ipak uspjele predstaviti nama neke izrazito drage brendove i odvesti vas na neka lijepa mjesta. Recepti su i ove godine bili jednostavni i brzinski, a takvi su mi i najdraži! ;) Iako smo prethodne godine stvarno zapostavile blog i društvene mreže, imali ste strpljenja i razumijevanja i bili ste uz nas, zbog čega Vam se od srca zahvaljujem! Nova godina nosi nove početke, ali i promjene, a jedna od njih je i da Maje Zmaje blog od nedavno radi samo jedna Maja, što znači da će biti malo teže i malo manje zabavno za mene i da se neke kategorije postova, prvenstveno modnih (kao npr. 'Kako nositi' ili 'Stilske ikone') za koje je bila zadužena druga Maja, najvjerojatnije neće nastaviti, ali obećavam da ću se potruditi opravdati vaše povjerenje i održati blog zanimljivim i (nadam se) korisnim! Da ne duljim, ono što se vama najviše svidjelo u prošloj godini, prema statistici, slijedi u nastavku posta pa krenimo! ;)

1. U kategoriji DIY, najzanimljiviji vam je  bio tutorial o 'bullet journal' sistemu vođenja planera. Nadam se da ste imali i praktične koristi od ovog posta i da vam je olakšao organiziranje svakodnevnih obveza ili vas potaknuo da sami razvijete svoj sistem planiranja!

2. Od svih recepata, najviše puta pročitan je onaj za slano ljutu zobenu kašu, meni omiljeni doručak u ove hladne dane, taman dovoljno pikantan da ugrije tijelo, dovoljno zasitan da izdržite do ručka i super brzo gotov, što je uvijek plus! ;) Iako se zobena kaša najčešće jede u slatkoj verziji, meni je ova puno draža!


3. Od svih mjesta na koja smo vas vodile, najzabavnije vam je bilo s klincima u Beču! Beč je divan grad s bogatom ponudom kojem se uvijek rado vraćamo, a nadam se da smo vas ovim postom potaknule da ga posjetite sa djecom, ako već niste!


4. Knjige su važan dio naših života, a posebno života naših mališana zbog čega vam u kategoriji 'Čitamo' rado predstavljamo one koje su nam bile naj! Od knjiga koje smo čitale prethodne godine, najviše su vas zanimale Ikeine knjige za djecu, koje su i našim klincima super drage pa ih često iznova čitamo. Ako već niste, svakako im dajte šansu!

5. Ove godine sam imala zadovoljstvo osobno upoznati divne ljude koji su svoj obiteljski vrt pretvorili u bajkovitu oazu i bilo mi je pravo zadovoljstvo predstaviti vam ih. Upravo post o 'Vrtnoj bajci' je i vas najviše zaintrigirao, a posebno me veseli što vas je mnoštvo i posjetilo ovo prekrasno mjesto krajem prethodne godine, kada su vaši mališani tamo mogli uživati u pravoj božićnoj čaroliji.


6. Postovi iz kategorije 'Inspiracija' su često najzahtjevniji vremenski, bar što se tiče samog istraživanja i pisanja, ali su vrlo zabavni za raditi! Tako u ovim postovima možete naći preglede zanimljivih i aktualnih tema koje su zaokupile našu pažnju i o kojima želimo nešto više naučiti pa su ti postovi namijenjeni jednako za vas i za nas! Takav je na primjer i post '10 načina kako koristiti kokosovo ulje u kozmetici' koji je ujedno u ovoj kategoriji bio i najčitaniji!

7. Jedna od meni omiljenih kategorija je kategorija 'Interijeri' jer nam omogućava da zavirimo u prekrasne domove, inspiriramo se i upoznamo kreativne ljude koji su zaslužni za njihovo uređenje. Za godinu pred nama već imam u vidu neke zanimljive interijere koje bi vam voljela pokazati, a u prošloj godini najviše vam se svidio dom Maje iz brenda 'Pinch • toys' uređen minimalistički, u sklandinavskom stilu.

8. Kao što sam spomenula u uvodu, kategoriju 'Stilske ikone' je radila druga Maja i nje vjerojatno više neće biti. Sveukupno se u ovoj kategoriji našlo 15 ikona stila od kojih vam se u prethodnoj godini najviše svidjela Bjork. Još jedna kategorija koja će ostati u arhivi, bar za sada je 'Kako nositi' koju je Maja započela negdje krajem 2015. godine, a u prethodnoj vam se najviše iz ove kategorije svidio post o suknja-hlačama!
alux

9. Nedjeljni postovi iz kategorije 'Top 5' su postovi u kojima izdvajamo ono što se nama osobno najviše svidjelo na internetu. 'Top 5'  postovi su podijeljeni u četiri tematske cjeline i to 'Recepti' od koji su vam prethodne godine bile najbolje čokoladne slastice, zatim  'Tutoriali' od kojih su vam se najviše svidjeli oni iz siječnja 2016., 'Street style' od  kojih je najviše puta pogledan post pod rednim brojem 54  i 'Lista želja' gdje vam je najinteresantniji bio moj odabir za kolovoz!


************

Kao što sam već spomenula, blog će zasigurno proći kroz neke promjene u godini koja je pred nama, ali nadam se da će vas ipak zadržati ovdje i da ćemo se i dalje družiti. Iako je ovo blog koji smo počele pisati zajedno, zbog čega se i zove 'Maje Zmaje', za sada će ime ostati isto, za slučaj da se Maja možda ipak predomisli, a ako ne, vidjet ćemo! Također, postoji mogućnost prelaska na '.com' domenu, jer to omogućava veću slobodu pri izradi stranice i stvaranje vizualnog identiteta kakvog želim za blog, ali trenutno mi sve to izgleda nekako preozbiljno, da ne govorim o tome koliko bi bilo vremenski zahtjevno i koliko odluka bi bilo potrebno donijeti tako da ću taj korak ipak odgoditi! ;) Uglavnom, puno je planova u glavi i na papiru, a ako se i dio od njih realizira, ja ću biti sretna! :) 

Kakvi su vaši planovi za godinu koja je pred nama?
Koji su postovi vama bili najzanimljiviji prošle godine? Zašto?
Koji su vam bili korisni?
Kakve postove bi voljeli vidjeti na blogu?
Što smatrate da treba popraviti i promijeniti?

Javite se i uživajte u ostatku dana! <3

Još jednom hvala od srca što ste tu i sretan ulazak u 2017. godinu!

Maja


4 komentara :

  1. Beč & bicikle,ostalo je utefterisano za nekad :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zao mi je sto ste razisle, ali i to je deo zivota.
    pozdrav od imenjakine iz BG-a, i da, slana zobena kasa je stvarno pun pogodak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej Majo, ma nije to ništa strašno, nema smisla nastaviti pisati blog ako ti to postane opterećenje i meni je to skroz ok! ;) Drago mi je da ti se sviđa slana zobena i hvala što si svratila! Veliki pozdrav Beogradu! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!