petak, 20. siječnja 2017.

SLAVIMO: Zimski praznici 2016.


Kao cijela prethodna godina, i zimski praznici su prošli u strci i jurcanju pa je fotoaparat rijetko bio u funkciji, na žalost. Uspjela sam zabilježiti samo nekolicinu detalja, a kako smo onih nekoliko snježnih dana proveli sa virozom, jedine pahuljice koje imam na fotografijama su ove heklane što su krasile naše božićno drvce. Drvce smo uspjeli okititi tek dan prije Božića, što mi je posebno bezveze! Kako je u studenom bila kulminacija prošlogodišnjeg kaosa, ono malo vremena do blagdana sam provela birajući i kupujući darove (što inače radim puno ranije), te neuspjelo pokušavajući pohvatati i pozavršavati sve što sam odgađala zbog kroničnog nedostatka vremena! Nije bilo ni malo zabavno! :) Na sreću, u zadnji tren je uletio i ReArt zimski sajam rukotvorina gdje smo se baš lijepo zabavili i kupili darove za ljude koji nisu pisali Djedici da žele legiće! Vrhunac sajma je definitivno bilo oslikavanje lica, i to u tolikoj mjeri da se boja preostala nakon popodnevnog spavanca nikako nije smjela skinuti, već je mali tigar tako musav išao na rođendansku zabavu! ;) Posjetili smo i Adventski sajam u Tvrđi gdje je ove godine bilo posebno lijepo.
Nakon Božića je sve malo usporilo pa smo dane provodili slagajući lego setove koje smo našli ispod bora. Ovo nam je prva godina da smo ozbiljnije počeli skupljati male legiće, i moram priznati da je rastavljanje i sastavljanje meni trenutno omiljena zabava - totalno sam se navukla! ;) Osim legića, kod bake ispod bora smo našli i edukativni set 'Upoznajmo ljudsko tijelo' iz nakladničke kuće 'Znanje' koja je bila pun pogodak, jer nas jako zanima kako izgledaju i rade različiti organi, a do sada nismo uspjeli naći atlas ljudskog tijela primjeren uzrastu od 4 godine! Ali nisu samo mališani dobili darove, i mama se ponovila sa prekrasnim crno-bijelim Sitolab ruksakom kojeg ste mogli vidjeti da viri na jednoj fotografiji ovdje, crnim Kerefeke pamučnim turbanom sa velikom mašnom, toplim ulošcima za cipele i punjačem za baterije! Kao totalno nenadani dar mi je stigao i paketić sa portala punkufer.hr prepun super korisnih sitnica, a što se sve u njemu našlo možete pogledati ovdje! Mališa je na dar od Ibis grafike dobio i novu slikovnicu Kestutisa Kasparavičiusa o kojoj ste više mogli pročitati ovdje i koju smo tijekom zimskih praznika nebrojeno puta pročitali!
Novu godinu smo proslavili kod kuće na kauču gledajući filmove, dok su neki čak i zaspali prije ponoći! Pogledali smo vatromet, čestitali si i vratili se u krpe! Naknadno smo proslavili sve blagdane u krugu prijatelja, uz kuhano vino i dječju vrisku, što nam je već postalo tradicija. Na žalost, 2017. nam je počela sa saobraćajkom u kojoj je naš dragi Tvingač gadno stradao. Velika je sreća što nitko nije stradao, a autić će se ipak uspjet popraviti iako smo na prvu sumnjali. Kako se udes nije desio našom greškom, osiguranje će platiti procijenjenu vrijednost auta tako da, kad sve pogledam sa odmakom, iako smo stvarno mogli bez ove situacije, dobro smo prošli i sretni smo zbog toga! ;)Godišnji je završio za moj ukus prebrzo i (naravno) nisam uspjela obaviti velik dio zadataka koji su bili zabilježeni u mom planeru, ali ništa zato! Nova godina donosi nove prilike i, nadam se, nešto više slobodnog vremena za stati i uživati u trenutku. Osim zdravlja to je sve što nam želim!

Kako ste vi proveli zimske praznike i blagdane?
Što si želite za ovu godinu?

Javite se i uživajte u vikendu koji je pred nama! :)

Pozdrav od Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!