utorak, 25. listopada 2016.

U KUHINJI: Super brzi čoko jogurt desert


Vjerujem da je većini dobro poznato kakve muke nastupaju ako ste u PMS-u, a u kući nema ništa slatko i jednostavno vam se ne da ništa praviti. U takvim trenucima kreativna improvizacija je jedino rješenje i upravo tako je nastao ovaj desert! Iako u zamrzivaču obično imamo banana potrebnih za ukusan veganski sladoled, desilo se da i njih nije bilo. Jedino s čim smo raspolagale je bio grčki tip jogurta pa smo krenule od toga. Desert je bio gotov u trenu, a želja za slatkim zadovoljena! I ne samo da smo trenutno zadovoljile potrebu za slatkim kako nitko od ukućana ne bi stradao, već nam je ovo postao omiljeni desert u posljednje vrijeme! :) 


Čoko jogurt desert

Sastojci (za cca 2 osobe):

250 g grčkog tipa jogurta
1 ravna žličica kakao praha
1 žličica meda ili tekućeg zaslađivača po želji
malo cimeta
1 - 2 žličice kiselkastog pekmeza (mi smo koristile domaći od kupina) ili nešto slično

Postupak:

Pomiješajte jogurt, kakao, cimet i med i na vrh dodajte pekmez! Jel može jednostavnije? :)



Ovaj desert je super osvježavajuć, a opet tako čokoladan! Iako dugo nismo kužile cijelu strku oko grčkog tipa jogurta jer smo mislile da je to kao običan malo masniji čvrsti jogurt, kada smo ga konačno probale shvatile smo da je razlika ogromna i upravo je ovaj jogurt ključan za tako ukusan desert! U prilog mu ide što je super brzo gotov pa se možete zasladiti i kad ste najljeniji! Kako nemamo naviku kupovati i u kući držati slatkiše (osim tu i tamo nekog sladoleda kad se zaželimo), ovakvi deserti su spas u kriznim situacijama. Dodatni bodovi idu što ih i klinci vole!




Mi sad već razmišljamo o varijanti s kikiriki maslacem i ribanom čokoladom ili sa kokosom i komadićima pečenog ananasa, a super je što možete eksperimentirati i desert prilagoditi trenutnim željama! 

Ako su brzinske, domaće slastice ono što preferirate možda vam se svidi već spomenuti sladoled od banana, brzi desert s dinjom, bundevasti cheesecake desert  ili kolač u šalici koji je gotov za 5 minuta, a kako sami možete napraviti ukusne voćne jogurte pogledajte ovdje!

Što kažete, kako vam se ovo čini?
Koristite li grčki tip jogurta u slasticama? Kako?
Koji je vaš omiljeni brzinski desert?

Pišite nam, šaljite svoje recepte i fotke ako ste isprobali neki od naših! :)

Dobar tek i ugodan ostatak dana žele vam Maje

4 komentara :

  1. Grčki jogurt većinom jedem sa zobenim pahuljicama i voćem, ali baš ću probati ovaj desert! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti! :) Ja nešto nisam za zobene sa jogurtom, obično ih jedem sa nekim biljnim mlijekom ili samo popotim u blendanu bananu koju sam razrijedila vodom...iako, još nisam probala sa grčkim jogurtom!

      Izbriši
  2. evo ja sam taman napravila ovo..doduše, sa malko drugačijim stvarima..tj umjesto pekmeza sam stavila čokoladni namaz, a kakao prah sam stavila onaj slatki, tako da nisam stavljala med (a nisam ga ni imala doma haha) jer bi bilo preslatko..uglavnom..desert mi je super..ova kiselkasto slatka kombinacija..hvala na receptu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marija hvala još jednom na isprobavanju, jako nam je drago da ti se sviđa ovaj desert - probat ćemo i mi ovu verziju sa čokoladnim namazom! ;) <3

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!