nedjelja, 9. listopada 2016.

TOP 5: Recepti # 39 (Svi okusi jeseni)

Nebrojeno puta smo pisale o tome kako nam je jesen omiljeno godišnje doba zbog bogatstva boja, okusa i mirisa! Iako su ljeti vrtovi puni šarenog voća i povrća koje jednako volimo, plodovi jeseni su nam ipak nekako draži, pogotovo jer pećnica radi gotovo svakodnevno pa kuća miriši prekrasno i sve je nekako baš toplo i ugodno. Kao što nam je često potrebno neko vrijeme da se naviknemo na bilo kakve promjene, tako je i sa prelaskom sa onog ljetnog načina kuhanja na jesenski pa za sve one kojima je potrebna mala motivacija i dodatna inspiracija donosimo nama naj 5 recepata inspiriranih ovim prekrasnim godišnjim dobom. Krenimo!

1. Za početak jedan ukusan smoothie sa bundevom sa bloga 'Natalie's Food & Health', za doručak! Iako preferiramo slane doručke, svaki tjedan se potrudimo da barem jednom dan počnemo smoothiem, a ovaj je pravi jesenski i sigurne smo da će vas držati sitima do ručka!
natalie's food and health

2. Za glavno jelo biramo povrtni chilli sa bloga 'Hleb i Lale'! Ovo prekrasno jelo će zadovoljiti sva vaša čula i ispuniti vaš dom prekrasnim mirisima jeseni. Idealno je i za pripremu vani na svježem zraku, uz dobro društvo pa preporučujemo da iskoristite koji sunčan dan za to!
hleb i lale

3. Uz povrtni chilli poslužite svježe pečeni domaći kruh - po mogućnosti ovaj od kestena sa bloga 'Vanilla & Staubzucker'! Sama pomisao na kestenje u kruhu nas je oduševila na prvu!
vanilla & staubzucker
4. Kako u jesen prvenstveno jedemo slastice sa jabukama jer ih imamo u vrtu, za desert smo odabrale galetu od jabuka s namazom od lješnjaka čiji recept možete pogledati na blogu 'Na tanjiiru'. Izgleda veličanstveno, a vjerujemo da je okusom još bolji!
na tanjiru
5. I za kraj, za večeru ćemo praviti proju koja okusom podsjeća na onu koju nam peku bake iako je recept malo neobičan! Kako bi ju napravili zavirite u 'Mirisnu teku', blog koji smo tek nedavno otkrile, a koji nas je osim receptima oduševio i pričama koje ih prate!
mirisna teka

Ako vam je potrebno još inspiracije, potražite ju na oznaci 'jesen' gdje vas čeka pregršt postova koji će vas ušuškati u novo godišnje doba!

Što kažete na naš današnji odabir?
Da li je jesen već ušla u vaše kuhinje?
Što najradije pravite u ovo doba godine?

Pišite nam i uživajte u ostatku nedjelje uz neku finu klopu! :)

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Uuuu njam. Sve izgleda jakoo ukusno ... i onako baš pravo jesenski ;) Hvala što si me uvrstila u ovu svoju kompilaciju :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma jesen je zakon! :) Hvala tebi na sjajnom receptu! Bundeve u vrtu spremne čekaju mraz, a nas dvije nestrpljive da isprobamo smoothie! ;)

      Izbriši
  2. Mmmm... Kako je samo sve zamirisalo!!! :) Hvala na inspiraciji! <3

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!