petak, 7. listopada 2016.

SKITAMO: Park šuma Golubinjak


Na putu za more smo prolazeći kroz Gorski kotar odlučili posjetiti park šumu Golubinjak koja se nalazi blizu Lokava. Ovo je idealno mjesto za provesti dan jer možete uživati u prekrasnom goranskom krajoliku, prošetati kroz šumu, obići nekoliko spilja, okrijepiti se goranskim specijalitetima u njihovom restoranu ili iznajmiti mjesto za roštiljanje. Odmah na ulazu u park nalazi se ogromna livada i lijepo drveno dječje igralište na kojem se djeca mogu igrati dok vi u miru ispijate kavicu!





U blizini restorana nalazi se i sportsko igralište, boćalište te stijena za slobodno penjanje pa ako volite aktivan odmor možete pronaći nešto za sebe. Ako biste samo prošetali, postoji više uređenih poučnih staza, kraćih i dužih, koje uglavnom nisu zahtjevne. Mi smo odlučili obići Stazu spilja dugu 10-tak km koju bez problema mogu obići i djeca. Na stazi se nalazi nekoliko spilja: Ledena spilja, Paklena vrata i Golubinja spilja po kojoj je šuma i dobila ime, a u njoj su se gnijezdili divlji golubovi.




Šetajući stazama naići ćete na ogromna stabla, a najveću atrakciju predstavlja jela-kraljica šume, jedno od najvećih stabala u Gorskom kotru visine 42m!



Ako imate vremena svakako posjetite i obližnje Lokvarsko jezero i Lokvarsku spilju!


Jeste li već bili u Golubinjaku? 

Svakako ga isplanirajte posjetiti na putu za more, a kad ste već tamo svratite i u obližnje mjestašce Fužine!

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Već sam nakon Zubinog posta odlučila posjetiti Golubinjak, a nakon vaših slika jedva čekammm, doduše najvjerojatnije na proljeće. Predivno je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U proljeće je sigurno divno tamo! Nadamo se da ćemo i mi imati prilike ponovo otići! Nisam vidjela Zubin post, odoh potražiti! Hvala što si svratila, nešto su nam se zagubili komentari, sad sam tek skužila! <3

      Izbriši
  2. Mene oduševljava kod tih vaših mesta za skitnju po Hr kako je sve fino obeleženo,čisto i uredjeno (onako sasvim jednostavno u skladu sa okruženjem)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahha valjda smo do sada imale sreće da se nađemo na takvim mjestima, ali sigurne smo da ima pregršt onih koji nisu baš tako sređeni! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!