petak, 6. studenoga 2015.

ČITAMO: Vrtlar Florijan


Prije nekoliko mjeseci predstavili smo vam i darivali knjigu Zec Mrkvus Veliki Kestutisa Kasparavičiusa, a nedavno smo dobili još jednu njegovu knjigu - Vrtlar Florijan!

Vrtlar Florijan je medvjed koji živi u  Medvjedgradu i bavi se vrtlarstvom, a posebno voli ruže! U njegovom vrtu rastu ruže boje zečjeg nosića, ruže boje magle, ruže boje čokolade, ruže zaljubljenih papiga...Jednoga dana mu je prišla Medvjeđa Kraljica i naručila od njega crne ruže. Dugo je pokušavao uzgojiti crne ruže, ali bez uspjeha sve dok u staroj djedovoj vrtlarskoj knjizi Štetne i sumnjive biljke nije pronašao recept...a što se dalje događalo morat ćete saznati sami!









Litavski autor Kasparavičius sam ilustrira i piše priče, a u hrvatskom prijevodu možete pronaći 10-tak njegovih slikovnica za djecu. Sve su prekrasno ilustrirane i napisane, nose tople poruke i oduševljavaju jednako i velike i male!

Njegove slikovnice možete pronaći u izdanju Ibis grafike koja često nudi razne akcije na knjige pa vam preporučamo da tu i tamo skoknete na njihovu stranicu i pronađete super knjige po povoljnijim cijenama! Od istog autora možete pronaći dvije nove knjige - Mačkica iz snova i Medvjedovanje, a ako ćete ići ove godine na Interliber na njihovoj stranici možete preuzeti kupon s 10% popusta koji možete iskoristiti na njihovom štandu na mjestu 5C u paviljnonu VI!

Da li ste već čitali nešto od ovog autora?
Koja je omiljena knjiga vaših mališana?
Idete li ove godine na Interliber? 

Mi nismo bili već par godina i nadamo se da ćemo ove godine uspjeti otići!

Vikend je pred nama pa odaberite neko dobro štivo i uživajte! ;)

Pozdrav od Maja!

Broj komentara: 6 :

  1. Kako divno ilustrovana knjiga! A tek vaše fotografije... Baš ste se potrudili. :)
    Zabeleženo u naš plan i program čitanja za neke buduće dane.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Knjiga je stvarno predivna, možeš satima gledati u ilustracije i otkrivati detalje! Svaka njegova je takva!

      Izbriši
  2. Divna pričica... jedva čekam svom mališanu čitati pričice <3
    xx
    http://littlemisstwiggy.blogspot.hr/2015/11/kiss.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno je! Čitanje mališanima je veeeliki užitak, sigurne smo da ćete se nauživati! ;)

      Izbriši
  3. Bili smo na Interliberu i kupili hrpicu slikovnica za djecaka i knjiga za mamu. ;) Nisam naisla na ove slikovnice ali djeluju prezanimljivo i bas cu bacit oko na ovu stranicu sta ste podijelile. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao blago vama! Nama su Kasparavičiusove slikovnice prekrasne i iako mi baš uživamo u njima, klinci su još možda premali za njih!

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!