ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

PREDSTAVLJAMO: Fizio Pčelica

U zadnjem predstavljanju, Martina nas je podsjetila koliko je masaža bitna za zdravlje, a danas će nam Maja pričati o temi koja je možda manje poznata, ali vrlo, vrlo važna, a to je 'baby handling'! Maja, nas je kontaktirala upravo nakon što je u nagradnoj igri osvojila masažu kod Martine i predložila da nas upozna sa važnosti pravilnog rukovanja sa bebama. Kako smo i same majke koje su ne tako davno imale mnoštvo nedoumica o tome što je dobro, a što ne za pravilan razvoj naših mališana, smatrale smo da je ovo itekako vrijedno naše pažnje! Za mlade roditelje koji se trenutno susreću sa sličnim problemima, Maja ima i malo iznenađenje na kraju! 



Za početak nam reci par riječi o sebi i svojoj 'Pčelici'!

Zovem se Maja Vezmarović, viši sam fizioterapeut, trener plivanja za djecu s poteškoćama i od prošle godine vlasnica ''Pčelice'', obrta koji veliku pozornost pridaje radu s djecom sa odstupanjima u razvoju od najranije do mladenačke dobi. Obrt ''Pčelica'' pruža usluge masaže, manualnih tretmana, kineziotapinga i sve traženije edukacije 'baby handlinga'.


Što je to 'baby handling'?

Pojam 'baby handlinga' svima nam je poznat kao pravilno rukovanje djetetom, ali je nužno naglasiti da je koristan neovisno o tome imate li zdravo dijete ili dijete s bilo kakvim motoričkim poteškoćama. Nužnost upućivanja na ispravno postupanje s djetetom primjetila sam u svakodnevnome radu i komunikaciji s mladim majkama. Mlade majke i očevi često su zabrinuti i uplašeni vezano za rukovanje s njihovim novorođenčetom, ali zapravo, činjenica je da su bebe puno elastičnije od nas odraslih.



Kako se uči 'baby handling'?

Učenje 'baby handlinga' najbolje se provodi upravo u domu korisnika, jer je dijete i roditelj najopušteniji i treba se prilagoditi uvjetima u stanu, odnosno kući. Ispravnim dizanjem, spuštanjem, presvlačenjem, hranjenjem i igranjem s djetetom mozgu neprestano šaljete informacije o pravilnom položajima i kretnjama, te educirani roditelji mogu sami spriječiti nastajanje loših obrazaca pokreta kod djeteta. Lošim obrascima se smatra izvijanje u luk, križanje nožica, zabacivanje glavice i slično.


Što je još važno znati?

Osim smanjivanja loših obrazaca i poticanja razvoja motorike, pravilno pozicioniranje djeteta u lagano skvrčeni položaj (koji imitira položaj u majčinoj maternici) kod nošenja uvelike utječe na smirenost djeteta, zgodan je za hranjenje, koristan je pri smanjivanju bolova kod grčeva te pomaže kod uspavljivanja. Važno je i da bebe što više budu na trbuščiću! Također, obzirom da prvih nekoliko mjeseci djetetova života mame kažu da ''ne znaju kako bi se igrale'' sa svojim novorođenčetom, preporučam i vježbe za poticanje pravilnoga motoričkog razvoja i lagano razgibavanje kroz igru.

Podijelila bih i ovu lijepu brošuru:  

Gdje možemo naći Fizio Pčelicu?

Fizio Pčelica se nalazi u Osijeku u Ružinoj 48, a tretmane za vaše dijete i vas možete naći na facebook stranici ili se javiti na e-mail fiziopcelica@gmail.com!


I za kraj...

Htjela bi zahvaliti mami Danijeli i maloj Karli što su mi ustupile fotografije, a osim toga voljela bi vas počastiti sa edukacijom 'baby handlinga' u vašem domu ili individualnim planom vježbi za poticanje pravilne motorike ovisno o dobi djeteta! 


****************
Da li ste znali što je 'baby handling'?

Kao što je rekla, Maja poklanja jednoj obitelji iz Osijeka edukaciju 'baby handlinga' u njihovom domu ili individualni plan vježbi za poticanje pravilne motorike! Dar je to koji će biti iznimno koristan za vaše mališane, a oni i jesu najbitniji pa ne propustite priliku!


Što trebate napraviti:
  • lajkati Fizio Pčelicu na facebook-u,
  • lajkati Maje Zmaje blog na facebook-u, ali samo ako nas želite pratiti, to nije obavezno,
  • podijeliti ovu fotografiju na svom zidu pod opcijom 'javno' (fotku ćete naći na našem zitu ili u albumu 'Timeline photos',
  • ostaviti komentar ispod iste te fotografije!
Darivanje traje do nedjelje 22.11.2015. u ponoć, a sretnu dobitnicu ili dobitnika ćemo objaviti u ponedjeljak!

Svima želimo puno sreće u nagradnoj igri, a Maji puno hvala što nam je bila u gostima i donijela darove! :) 

Svim roditeljima koji imaju bilo kakvih nedoumica preporučujemo da se jave Maji u Fizio Pčelicu, sigurne smo da će vam ona pomoći svojim stručnim savjetom kako bi odabrali tretman koji odgovara baš vašim najmilijima!

Ugodan tjedan žele vam 3 Maje! :)

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!