petak, 21. kolovoza 2015.

DIY: Školjkasti magneti

Da li ste skupljali školjke na ljetovanju? Mi smo se prije par dana vratile sa mora i kao pravi turisti donijele hrpu! Nismo ih izronile niti našle na plaži kao inače, već kupile, ali bez obzira na to, bit će lijepa uspomena i mali suveniri kojima ćemo obradovati bake! Kako školjke ne bi samo skupljale prašinu negdje na polici ili u zdjeli, odlučile smo dati im funkciju i napraviti od njih magnetiće za hladnjak! Vrlo je lako!


Potreban materijal:

školjke, magnetići, super ljepilo, tanki permanentni flomaster


Postupak:

Očistite školjke ako je potrebno, provjerite kako želite da stoje na hladnjaku i zaljepite magnetiće prema tome, na što ravniji dio školjke! Također, vodite računa o jačini magneta pa ako je školjka teža stavite ih više! Prije nego nastavite, ostavite da se ljepilo potpuno stisne!


Tankim permanentnim markerom napišite tekst ili posvetu po želji! Mi smo napisale mjesto gdje smo ljetovali i godinu!


I to je to! Vaši novi magneti su spremni za hladnjak! Kao što smo već rekle, ovakve školjkice bit će lijepa uspomena na vrijeme provedeno na moru (pogotovo ako ste ih sami pronašli), a osim toga mogu biti zgodan dar-suvenir za obitelj i prijatelje! Na taj način nećete potrošiti hrpu novaca i vremena birajući sitnice po štandovima u gužvi! Znate i sami kako je ponekad teško naći lijep i autentičan suvenir koji ne košta previše, posebno ako kupujete za više ljudi!








Kako vam se sviđa ova ideja?
Što vi radite sa školjkama koje ste skupili na moru?
Kupujete li suvenire za obitelj i prijatelje ili ih sami pravite?

Ako i sami volite magnete možda će vam se svidjeti naši tutoriali za magnetnu galeriju od starih okvira, za posudice od čaja sa magnetima ili magnetni džepić za papire i olovku! Osim njih, na blogu ćete naći i tutoriale za projekte sa materijalima pronađenim u prirodi!

Šaljite nam vaše fotkice i ideje za zgodne handmade suvenire ili projekte sa školjkama!
Voljele bi vidjeti!

Vikend je pred nama i pravo je vrijeme za kreativnost!

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. Super ideja :)
    Gdje ima za kupiti magnetića osim na ebayu? (pretpostavljam da su na ebayu najjeftniji :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) <3 Magneta ima po hobi trgovinama, ali da, najeftiniji su na ebay-u! ;)

      Izbriši
  2. Odlična i jednostavna ideja! Takve najviše volim. A za magnetima bilo kakve vrste sam luuuda. Realiziram je sljedećeg ljeta jer se ovog nisam sjetila skupljati školjke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) I mi smo lude za magnetima, uvijek ih imamo kod kuće i za svašta ih koristimo! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!