ponedjeljak, 24. veljače 2014.

DIY: Magnetni džepić za hladnjak


Ovo je još jedan u nizu postova: 'iskoristi ostatke tkanine', koji već dugo čeka spreman za objavu! :) Dobile smo neki reklamni blokić za pisanje, a kako imamo manjka ladica gdje bi ga mogle sakriti da ne pravi drlog, a da bude pri ruci, odlučile smo ga okačiti na hladnjak! Našli smo ostatke tkanine i par magnetića i krenule!

Što smo koristile:

tkanina, 2 jaka magneta, komadić svijetle tkanine, komadić flizelina, pečat sa slovima, pribadače, mašina za šivanje


Što smo radile: 

Izrezale smo dva komada tkanine 20 x 15 cm i jedan komad dimenzija 15 x 10 cm! Tom manjem komadu  tkanine smo porubile jednu stranicu od 15 cm (kao na slici)!


Izrezale smo komadić svijetlog lana dimenzija 8 x 4,5 i isti toliki komadić flizelina! Upeglale smo flizelin tako što smo stavile naličje lana na ljepljivu stranu flizelina, preklopile sve vlažnom gazom i sve pritisnule peglom! Komadić lana smo pričvrstile pribadačom na komad tkanine dimenzija 20 x 15 cm, kao na slici i potom smo ga sašile cik-cak bodom!



Komad tkanine na koji smo sašile lan smo preklopile sa manjim, prethodno porubljenim (1. korak) komadom tkanine tako da su lica oba komada okrenuta prema nama, poravnata po donjem rubu, kao na slici! Ta dva komada tkanine smo zatim preklopile drugim komadom dimenzija 20 x 15 cm, ali tako da je naličje okrenuto prema nama!  



Poravnale smo rubove i sve pričvrstile pribadačama, a zatim smo tri stranice (dvije od 20 cm i jednu od 15 cm) sašile i porubile cik-cak bodom, tako da nam dno ostane slobodno!



Preokrenile smo tkaninu na pravu stranu i kroz otvor smo ubacile magnetiće, jedan u jedan gornji kut, a drugi u drugi gornji kut! Kako vam magnetići ne bi pobjegli dok šijete otvor, preklopite tkaninu na pola tako da je kut na kutu odnosno magnetić na magnetiću! Dno koje je ostalo nesašiveno smo savile prema unutra i sašile, a zatim smo odvojile magnetiće jedan od drugoga i džepić stavile na hladnjak! :)


Ostalo je još samo da 'ukrasimo' džepić pomoću  pečata sa slovima! 






Kako vam se sviđa naš magnetni džepić? Za što vi koristite ostatke tkanine?
Kakve magnetiće volite?

Ako volite magnetiće i ukrašavanje hladnjaka, ovdje možete vidjeti kako smo pravile galeriju na magnetiće, a ovdje kako jednostavno možete ukrasiti hladnjak sa limenim kutijicama od čaja! :)

Do novog posta pratite nas na fejsaču! ;)
Maje


Broj komentara: 16 :

  1. Veoma korisno, da ti hemijska i blokce uvek budu na dohvat ruke! Skroz simpaticno izgleda, a svidja mi se i poruka :))

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je dobra ideja, vjerujem da svi imamo ostataka materijala koji se vuku po ormarima. ja isto nikad ne bacam male komadičke, nikad se ne zna za što mogu zatrebati. oduvijek sam voljela magnete, ali moj frižider je u ormariću, pa ne mogu lijepiti ništa za njega :(
    * dobra porukica*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala! :) ma i mi tako čuvamo sve i svašta i najslađe nam je kad onim što nas kritiziraju kako smo hrčci pokažemo da smo nešto od toga i iskoristile! :)

      Izbriši
  3. Super ideja, ne bi mi nikad palo na pamet, a praktično je. Svaka čast! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sjajna ideja, ovih dana će biti na frižideru;)))!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. u supika, voljele bi vidjeti kako je ispalo! i hvala! :)

      Izbriši
  5. Zgodno, domišljato, originalno napravljen tutorijal!
    Pametni piše budala pamti...tak i ja velim :)
    Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Evo gospođo Sanja, konačno da i Vama možemo odgovoriti na koment, ne znam zašto do sada nikad nismo mogli, ispod vašeg komentara nikad nije bila opcija odgovori! :)

      Izbriši
  6. Prave ste majstorice uvek nesto lepo i kreativno kod vas :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divan post! Jako lepo i korisno. Hvala puno!
    jelenacreative.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala tebi Jelena na lijepim riječima! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Fenomenalna ideja :D
    A gdje nabaviti taj konfigurabilni pečat, može li info? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Drago nam je da ti se sviđa! :) Mi smo pečat kupile jednom prilikom u Lidl-u, ali možda ih ima u papirnicama, trgovinama sa uredskom opremom ili čak u Narodnim Novinama, oni znaju imati takve stvari! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!