nedjelja, 14. prosinca 2014.

TOP 5: Recepti # 18 (Jestivi darovi)

Božić i Nova godina se bliže pa smo odlučile, kao i prošle godine, ove nedjelje odabrati pet recepata za jestive darove! Iako obično biramo recepte koje nađemo na netu, ovog puta ćemo vas podsjetiti na recepte koje možete naći na našem blogu! Krenimo! :)

1. Od domaće granole nema bolje i to je činjenica! Ako se pridržavate nekih osnovnih uputa lako možete napraviti granolu baš po vašem ukusu. Spremite ju u teglicu koju dodatno možete ukrasiti graviranjem pa će i ona sama po sebi biti lijep dar!

2. Ušećereni bademi su prava starinska delikatesa! Puno zdravija (i finija, ako nas pitate) alternativa za kupovne slatkiše! Ako ih pravite mališanima, teglicu u koju ćete ih spremiti možete ukrasiti njihovom omiljenom životinjicom ili figurom!

3. Ove šarene pločice su sjajan dar jer sa čokoladom ne možete pogriješiti! Umjesto šarenih kuglica možete ubaciti suho voće, sjemenke kandirano voće, komadiće keksa ili nešto slično!

4. Bogatu domaću karamelu možete koristiti za zaslađivanje vrućih napitaka, kao preljev za sladoled, a odlično paše i uz neko kiselo voće! Odličan dar za sve sladokusce!
5. Kavoljupcima napravite ovaj fini zimski sirup sa začinima! Sipajte ga u neku lijepu staklenu bočicu, a zajedno s njim paketić spakujte omiljenu kavu i domaće kese u ukrasnoj limenoj kutiji!
Volite li darovati ovakve darove?
Da li bi se obradovali da dobijete nešto slično?

Mi se uvijek trudimo svakom daru dodati nešto domaće i slatko, iako je ponekad teško uz sve obaveze naći vremena, znamo da na taj način pokazujemo da nam je stalo!

Ako planirate i sami nekoga obradovati na ovaj način, još ideja možete naći u našem prošlogodišnjem postu 'Jestivi darovi', a ako umjesto kupovnih slatkiša uz darove za klince spremite i neki od domaćih keksića iz posta 'Recepti # 17' obradovat ćete i klince i roditelje! ;)

Šaljite nam vaše ideje, uživajte u nedjelji i blagdanskim planovima! :)

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!