petak, 29. ožujka 2013.

U KUHINJI: Čokoladne pločice


E ovo je nešto što stvarno često pravimo u sto različitih kombinacija! Super je što su pločice za čas gotove, sastojke možete prilagoditi ovisno o trenutnim željama, a i vrlo efektno izgledaju! :) Pošto je Uskrs u nedjelju, mi smo se ovaj put odlučile za šarenu varijantu, a vi možete po želji staviti pržene orahe, lješnjake, bademe, mrvljeni keks, različite žitarice i slično. Čokoladu možete aromatizirati, a bijelu i obojati bojama za hranu!
    


Čokoladne pločice

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje
100 g bijele čokolade
1 velika + 1 mala žlica ulja
šarene žitne mrvice

Priprema:

Prije nego što počnete topiti čokoladu, napravite mjesta u hladnjaku i pripremite čvrstu podlogu na koju ćete staviti masni papir! To može biti pladanj ili daska za rezanje, bitno je samo da vam stane u hladnjak. Kada ste sve pripremili, otopite na pari čokoladu za kuhanje s 1 velikom žlicom ulja. Otopljenu tamnu čokoladu stavite sa strane pa na isti način otopite bijelu čokoladu sa 1 malom žlicom ulja. Budite oprezni da temperatura ne bi bila previsoka jer se bijela čokolada lako pretvori u grudice! Tamnu čokoladu izlijte na masni papir i ravnim nožem razmažite u tankom sloju!
Žlicom zagrabite malo bijele čokolade pa je izlijte na tamnu čokoladu. Vrhom noža ili vilicom vrtite po otopljenoj čokoladi tako da se naprave šare, a zatim pospite šarenim žitnim mrvicama!
 


Čokoladu stavite u hladnjak da se stisne pa je odlijepite od masnog papira i nakidajte na komadiće. Ako želite, čokoladu možete rezati i nožem ili praviti različite oblike pomoću modlica za kekse!


Pošto smo odlučile ovu čokoladu stavljati u uskršnje gnijezdo, napravile smo male vrećice od masnog papira koje smo šivaćom mašinom sašili na rubovima. Stavile smo unutra komadiće čokolade, zamotale i zavezale špagom!


I to je to! Nadamo se da vam se svidjelo! :)
Do čitanja,
Maje

4 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!