utorak, 26. ožujka 2013.

DIY: Jajoglavci


 Zima još nije pošteno ni završila, sve je još sivo i tmurno, još sada i ovaj snijeg, a Uskrs je već skoro tu! Ove godine neće biti mlade svježe trave u gnijezdima, ali bez obzira na klimatske prilike, mi smo vam pripremili par tutoriala za ovaj tjedan! Uskrsu se ionako najviše vesele klinci pa zašto ne bi i njih uključili u pripreme! Ove godine smo se odlučile za malo drugačija šarena jaja! Za njih vam nije potrebno ništa što, pretpostavljamo, već nemate kod kuće, ali će vam od velike pomoći biti male ručice vaših najmlađih!


Materijali:

kuhana jaja (ili ispirena, mi u tome baš nismo vješte, pa nismo ni pokušavale!), kartonska kutija za jaja, škare, tempere i kistovi, tanki permanentni markeri, silikonsko ljepilo i pištolj + ljuske od pistacija (za ćuku).


Postupak:

Iz kartona za jaja izrežite one dijelove u kojima stoje jaja da dobijete male čašice kao na slici. Čašice obojite temperama u različite boje i ostavite ih da se dobro osuše. Kada su se osušile, nacrtajte na njima kragnice, kravate, džepiće, mašne ili već što želite! To će vam biti tijelo jajoglavaca. Mi smo se odlučile da napravimo malu jajoglavu obitelj!vU svaku čašicu stavite po jedno jaje koje možete istrljati s malo ulja kako bi bilo sjajnije pa crtajte likove permanentnim markerima! Dajte si mašti na volju. Čak i da pogrješite, s malo alkohola možete sve obrisati i krenuti iz početka! Nije bitno da likovi budu lijepi i savršeno nacrtani, već veseli i šareni! Mi smo osim mame, tate, bebe i curice napravile i ćuku, jer obitelj nije potpuna bez kućnog ljubimca! Uši smo mu napravile od ljuski pistacija koje smo zalijepile ljepilom u pištolju. Ako nemate ljuske, uši za životinjice možete napraviti i od papira! 

       





I to je to! Uz malo nereda i bojom umrljanih prstića za čas ćete imati ove vesele čovječuljke! Nadamo se da su vam se svidjeli, a ponajviše da će se svidjeti onima kojima su namjenjeni!

Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile pogledajte ovdje! :)

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!