srijeda, 23. studenoga 2016.

SKITAMO: Izlet sa klincima u Zagreb



 Nakon dužeg vremena izbivanja s bloga, konačno se vraćamo, nadamo se istim tempom kao i prije! U prvom postu nakon pauze, vodimo vas na izlet sa klincima! Na povratku sa ljetovanja u Primoštenu, prvo smo svratili u obilazak Roškog slapa, a zatim i u Zagreb, gdje smo odlučili prenoćiti. U Zagrebu smo bili nebrojeno puta, ali nikada do sada sa malim čovjekom pa smo ovaj posjet htjeli prilagoditi upravo njemu i u jednom danu obići neka od mjesta za koja smo mislili da će mu biti posebno zabavna, a da se ne lažemo, znali smo da ćemo se i mi zabaviti! Odabrali smo Muzej iluzija, vožnju uspinjačom i šetnju Gornjim gradom, Tehnički muzej i Botanički vrt. Krenimo!

MUZEJ ILUZIJA

Prva stanica nam je bio Muzej iluzija, mjesto koje jednako očarava velike i male. Ovaj interaktivan muzej ima preko 70 eksponata koji uključuju veliku zbirku holograma, razne optičke iluzije, sobu ogledala, anti-gravity sobu, obrnutu sobu, ames sobu i mnoštvo didaktičkih igara. Mjesto je to gdje uistinu nećete vjerovati svojim očima, ali i mjesto gdje klinci mogu naučiti puno toga o percepciji, istraživati stvari na drugačiji način i pri tome se odlično zabaviti!










ZAGREBAČKA USPINJAČA I GORNJI GRAD

Iduća na redu je bila vožnja uspinjačom, za koju smo znali da će apsolutno oduševiti malog ljubitelja vlakova, a tako je i bilo! Iako je vožnja kratka, veselje je bilo veliko! Kako smo nam je raspored bio natrpan, kratko smo prošetali po Gornjem gradu i sjeli popiti kavu i pojesti slac na Strossmayerovom šetalištu gdje uistinu možete uživati u miru i odmoriti od gradske gužve i vreve koja vas čeka svega na par metara ispod.  








TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA

Tehnički muzej nam je bio vrhunac dana, definitivno, jer dečki su dečki i ništa se ne može usporediti sa strojevima i motorima, lokomotivama, autima, podmornicama i avionima! Iako smo se u Muzeju iluzija odlično zabavili, ovo je bila totalno druga dimenzija! Ako planirate sa klincima posjetiti Tehnički muzej, potrudite se da oslobodite popodne, jer odavdje nećete tako brzo izaći! ;)
















BOTANIČKI VRT

Kraj izleta smo rezervirali za Botanički vrt kako bi smanjili uzbuđenje prije spavanja i odmorili se od trčanja po muzejima. Botanički vrt Prirodoslovno matematičkog fakulteta je zakonom zaštićen spomenik prirode i kulture gdje se možete potpuno opustiti i uživati u maloj oazi prirode usred grada, ali i upoznati brojne biljne vrste koje tamo žive. Nas su se najviše dojmile biljke mesožderke, naravno! Na žalost, u vrt smo stigli sat vremena prije zatvaranja pa nismo stigli detaljno ga obići, tako da to svakako ostavljamo za idući posjet. 









Nakon ovako uzbudljivog dana zaspali smo u trenu i uspjeli se potpuno odmoriti za nastavak puta kući (ako ćemo iskreno, prije puta smo svratili u Ikeu 'na ručak', ali to se podrazumijeva! ;)). Iako sve više mislim da se možda previše trudimo oko zabavljanja klinaca zbog čega se oni uopće ne znaju dosađivati i očekuju da im svaki trenutak bude ispunjen i super uzbudljiv, istina je da to djelomično radimo i zbog nas samih...volimo ići u dječje kazalište, gledati crtane u kinu, obilaziti muzeje, izložbe i radionice u knjižnicama pa su nam klinci u stvari samo opravdanje! ;)

Da li imate naviku voditi klince na ovakve jednodnevne izlete?
Koja mjesta za klince bi nam preporučili da posjetimo u Zagrebu?
Koje je najzabavnije mjesto koje ste posjetili sa klincima?

Ako vam treba ideja gdje se možete dobro provesti sa klincima svratite na oznaku 'Skitamo', gdje vas čeka mnoštvo sličnih postova pa smo sigurne da ćete naći neko mjesto, kod kuće ili u inozemstvu, na kopnu ili uz obalu! :)

Pišite nam i uživajte u ovom toplom vremenu negdje na zraku!

Pozdrav od Maja

3 komentara :

  1. Beba je tek na putu, ali već smišljam gdje ćemo sve skitati. Iz odrasle perspektive uopće mi nije palo napamet da bi djetetu ove stvari bile atraktivne... još sam neiskusna hahaha zato mi je vaš post baš otvorio oči ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa čestitam draga! I sve najbolje Vam želim! :) Teško je s klincima znati što će im biti super zabavno! Neke stvari za koje mi često mislimo da će im biti spektakl, njima budu bezveze i obratno! Iako to jako često ovisi o njihovom raspoloženju! ;) S klincima učimo iz dana u dan! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!