četvrtak, 11. kolovoza 2016.

DIY: Torbica za kupaći

Iako ljeto već na veliko traje, mi se još nismo pošteno okupale! Drava je dugo bila visoka, Dunav isto tako, a obaveza nismo ni stigle uživati u ljetnim aktivnostima! Sada je konačno došlo vrijeme za odlazak na more i kupanjac, a jedna stvar koja nam na plaži uvijek stvara probleme je mokar kupaći! Naravno da zaboravimo u torbu za plažu spremiti vrećicu pa nam mokar kupaći uvijek pokvasi sve što se u njoj nađe! To je posebno nezgodno ako na plažu nosite knjige koje ste posudili iz knjižnice! ;) Upravo zbog toga, ove godine smo si napravile nepropusnu torbicu za kupaći od vinila! Vinil možete naći na mjestima gdje se prodaju plastificirani stolnjaci, a šije se lako ako znate jedan mali trik! ;) Krenimo! :)


Što vam je potrebno:

vinil, čičak, krep traka, permanentni flomaster i knjiga za crtanje šablone, škare, mašina za šivanje i konac.


Postupak:

Stavite vinil na ravnu površinu i pomoću knjige koja će vam olakšati pravljenje pravih kuteva i ravnih stranica te permanentnog flomastera iscrtajte pravokutnik dimenzija cca 47 x 32 cm! Ove dimenzije su dovoljne za torbicu u koju će stati minimalno dva bikinija i dječji kupaći! Izrežite pravokutnik s unutrašnje strane linija!


Preklopite vinil po dužoj stranici tako da vam ostane nekih 4 cm za preklop. Izrežite čičak (naš je bio dužine 27 cm) pa mekši dio čička stavite na dio preklopa koji je okrenut prema vama, a grubi dio čička na presavijeni dio vinila uz gornji rub. Poravnajte pa učvrstite krep trakom kao na fotki ispod! Krep traku zalijepite i uz rubove sa strane - tj na dio koji ćete sašiti! Krep traka će spriječiti da se papučica mašine lijepi za vinil!


Sašijte prvo oba čička (meki i grubi) i to trostrukim šavom! Zatim sašijte stranice torbice, uz rub po krep traci! Kada ste sašili, pažljivo odlijepite rep traku i gotovi ste! :)


Torbicu ubacite u torbu za plažu ili ruksak i spremni ste za plažu! Kada idete sa plaže, jednostavno ubacite mokar kupaći u torbicu od vinila i sve ostale stvari će ostati suhe! Kada kupaći izvadite, samo prebrišite torbicu ručnikom i krpom! ;)




Iako kupaći uvijek možete spremiti u običnu vrećicu, ovu torbicu je stvarno lako napraviti, a izdržat će vam dulje! Osim torbice za kupaći za plažu vam treba i ulje za tamnjenje, a kako ga napraviti pogledajte ovdje!

Ostale 'uradi sam' postove potražite na oznakama 'diy' i 'tutoriali', a ljetnu inspiraciju na oznaci 'ljeto' i 'more'! :)

Što kažete na ovaj tutorial?
Kako vi provodite ljeto?
Da li ste uspjeli odvojiti vrijeme za kreativnost?

Pišite nam i šaljite fotkice!

Morski pozdrav od Maja! :)

Broj komentara: 6 :

  1. Dobro ste me podsetile da uradim tu torbicu pre mora .Poz.Maje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E to nam je baš drago! Uživajte na moru i pozdrav sa Jadrana! :)

      Izbriši
  2. Bože predivno!!
    Kako sam uspete uraditi tako nesto, lepo i dobro!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Drago nam je da ti se sviđa! :) Baš si ♡! :*

      Izbriši
  3. Tutorial mi je baš simpa, nadam se da će jednom i ovo doći na red jer ja uvik mokri kupaći stavim u ručnik pa ne skvasi toliko ostatak torbe. :D
    Ovo ljeto sam 3 tjedna provela u Zadru među ljudima, pa sad kad sam se vratila u našu vikendicu (u mjestašce di ima više turista nego domaćih i di nema apsolutno nikakvih zabavnih sadržaja) vrijeme je za odmor. A u glavi se roje raznorazne idejice,ali nažalost samo ostaju u glavi. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Marija! :) Tako je i nama, previše ideja, a premalo vremena! Ali treba nekad i odmoriti! Pogotovo na godišnjem! Pozdrav iz Primoštena! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!