četvrtak, 3. ožujka 2016.

INTERIJERI: Kod Silvije sa bloga 'Swanlakeact5'

Silviju smo upoznale preko bloga 'Swanlakeact5' koji nas je na prvu privukao estetski, a ubrzo i pričom. Tko je Silvija? Prije svega, Silvija je majka dva mališana, supruga, blogerica, a po profesiji balerina Narodnog pozorišta u Beogradu! Osoba je sa istančanim ukusom za lijepo što se može uočiti i na njenom blogu koji nam približava svijet kazališnih predstava, umjetnosti, vodi nas na putovanja, u lijepe interijere, i dijeli sa nama svakodnevni život i sve to uz divne fotke i zanimljiv tekst. Ne čudi onda što smo, nakon samo par fotki njihovog obiteljskog doma, koje smo vidjele na njenom instagram profilu, znale da je to dom u koji vas želimo povesti! Pogledajte zašto!


'Naš dom dočekat će vas širom otvorenih vrata koje vode u prelepo zajedničko dvorište svih stanara zgrade tipične za deo grada koji se zove Vračar u Beogradu. Tu provodimo lepe dane sa društvom, organizujemo rođendane, igramo se sa našim kučetom. Kada uđete u stan, prva impresija je volumen prostora. Salonski stan koji je prilagođen savremenim očekivanjima, svetlost, prostranost i prozračenost su ono što daje osnovu za dalje građenje enterijerske priče. Komadi nameštaja su u duhu modernih klasika dvadesetog veka. Naši dobri prijatelji iz studija Antipod su kreirali fotelje i stočiće, kao i neke druge stvari. Druga impresija je art. Kolekcija umetnina nam je od posebne važnosti, i kako je prostor minimalno ispunjen nameštajem, one dolaze do izražaja. Kolekcija izvorno potiče iz porodice mm, a mi se trudimo da je obogaćujemo delima savremenih umetnika i predmetima sa putovanja.






Kuhinja je centar zbivanja. Pripremanje hrane i zajednički obroci diktiraju ritam slobodnog vremena. Mm je šef kuhinje, on sprema meso i čokoladu u svim mogućim oblicima, a ja sam zadužena za povrtno/voćni repertoar. Deca se uvek radije igraju u kuhinji nego u dečijoj sobi, zapravo vole dinamičnost života u kuhinji. Ako me pitate da zamislim sliku sreće, to je onda slika velikog trpezarijskog stola za kojim sede sve generacije, jede se i glasno govori, smeje i prepire.



U spavaćem bloku su naše sobe povezane dvokrilnim vratima, pa tuda deca tutnje na raznim vozilima, a pas ih prati, laje i tako u krug. Osnovna ideja prozračnosti je prisutna i ovde, jednostavnost i naravno Ikea. Volimo da premeštamo nameštaj, da pravimo lavirinte, podelimo sobu na delove. Plan nam je da u narednim mesecima osmislimo drvenu galeriju za igranje, provlačenje, odlaganje stvari, koja bi iskoristila vertikalni potencijal i omogućila da svaki dečak ima neki samo svoj kutak. 




Volimo DIY, ovaj dvolični lutak- monstrum je nastao od bodića starijeg sina, a papirni grad sam isekla u novogodišnjoj noći dok su svi spavali, da bismo ga kasnije dopunjavali bojama. Najdraži element u prostoru, koji je nešto sasvim autentično, je mural koji su osmislili i nacrtali naši drugari, umetnici Angel iz Beograda, i Lunar iz Zagreba.'









**********

Što kažete? :)

Nas su odmah privukli visoki stropovi i prozračnost koja vlada u ovom obiteljskom domu! Savršena kombinacija modernog i klasičnog, dizajnerskog namještaja i komada iz Ikee, a sve u službi ne samo estetike, već prvenstveno udobnosti i svakodnevnih životnih potreba jedne četveročlane obitelji!

Više o Silviji možete saznati na njenom blogu 'Swanlakeact5' kojeg možete pratiti i preko facebook-a, a vjerujemo da ćete uživati i na njenom instagram profilu, pa svakako svratite i prošvrljajte! Nećete požaliti! ;)


Kako vam se sviđa ovaj dom?
Što vam se najviše svidjelo?


Silviji još jednom hvala što nas je pozvala u svoj dom, a vi ako želite vidjeti još neke lijepo uređene prostore zavirite pod oznaku 'Interijeri'! ;) 

Pišite nam i šaljite fotkice svojih domova, možda svratimo baš kod vas!

Pozdrav od Silvije i Maja! 

P.S. Sve fotke su u Silvijinom privatnom vlasništvu!




Broj komentara: 18 :

  1. Prekrasno, bas lijepo ureden stan :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je sjajno! Svetlo, prostrano, sa stilom... Dopada mi se kako je stan prilagođen deci, a nije izgubio svoju eleganciju i minimalizam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako! Sve je na svom mjestu, a opet se vidi da se tu svi baš sjajno zabavljaju! :) Hvala na komentaru!

      Izbriši
  3. Već sam više puta pohvalila fotografije na Silvijinom blogu, moram opet :) Predivno uređen stan ne bi nam sigurno tako lijepo bio dočaran da ona nije izvrstan fotograf.
    Hvala Majama što su ju ugostile :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako! Fotke su stvarno lijepe! Milina za gledati! ;) Hvala Mirna što si svratila kod nas! <3

      Izbriši
    2. Hvala vama što ovaj blog činite tako posebnim i nadahnjujućim. LP vama od mene

      Izbriši
  4. Predobre fotke, a ovo sa dinosaurom je baš fora =D

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala jos jednom Majama na gostoprimstvu, i svima na lepim recima!

    OdgovoriIzbriši
  6. Enterijer je predivan. Urban i minimalisticki, a topao. Hvala vam na otkricu jos jedne zanimljive dame.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Saška, baš nam je drago da smo te upoznale sa Silvijom! :)

      Izbriši
  7. Interjer je predivan i inspirirajući :) svida mi se jako...

    OdgovoriIzbriši
  8. Sviđa mi se jako...baš djeluje nekako inspirirajuće... :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!