nedjelja, 6. ožujka 2016.

TOP 5: Recepti # 33 (Domaći slatkiši)

Uskoro će Uskrs pa smo mislile da bi bilo zgodno pronaći neke fine domaće slatkiše koje možete umjesto kupovnih staviti u gnijezdo! Na taj način možete izbjeći mnoštvo nepotrebnih i nezdravih sastojaka i bar donekle kontrolirati ono što dajete djeci! Krenimo!

1. Za početak pravimo veganske karamele od kokosovog mlijeka! Postupak je jednostavan, a vjerujemo da su daleko ukusnije od kupovnih!
fork & beans


2. Mi imamo sreću da naši klinci jako vole suho voće i orašaste plodove i većinom njih grickaju umjesto kupovnih slatkiša pa smo sigurne da bi ih ovi orasi sa čokoladom oduševili! Osim ovih oraha, super fin slatkiš su i ušećereni bademi koje lako možete napraviti sami!
the lemon bowl


3. Za Uskrs prikladan slatkiš su i ova zgodna jaja od ekspandirane smeđe riže umočena u čokoladu! Umotajte ih u celofan, zavežite mašnicu i poklonite ih umjesto kupovnih čokoladnih jaja!
begin within nutrition


4. Voćne trakice su zdrave, ukusne i vrlo lako se prave! Stvarno nema razloga da ne pokušate! Recept na linku je za voćne trakice od jabuka sa cimetom, ali možete ih napraviti od bilo kojeg voća!
17 apart


5. I za kraj žele bomboni od voćnog soka napravljeni uz pomoć agar agara, dakle bez želatine pa su pogodni i za vegane! Kao i voćne trakice, zdravi su i ukusni!
kirbie's cravings

Osim ovih slatkiša u gnijezdo možete staviti i šarene čokoladne pločice koje uvijek razvesele naše klince, a ideje za uskršnju trpezu potražite ovdje! Ostale postove vezane za Uskrs potražite na oznaci 'Uskrs', a recepte za slastice na oznaci 'slatko'! :)

Kako vam se sviđa naš današnji odabir?
Imate li naviku praviti domaće slatkiše? Koje?
Što stavljate klincima u gnijezdo?

Pišite nam i šaljite svoje recepte! :)

Ugodnu nedjelju žele vam Maje!

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!