srijeda, 25. studenoga 2015.

DIY: Kolaž portret


U nedjelju je u časopisu Dom&Dizajn izašao još jedan naš tutorial, a danas ga donosimo i ovdje! Već smo pisale o tome da nas uređenje doma posebno veseli i često smišljamo kako nekim malim detaljima napraviti promjenu i osvježiti naš životni prostor! Takav je i ovaj današnji projekat! Kolaž portret je vrlo lako napraviti, a posebno je zgodan kao ukras za dječje sobe, iako možete napraviti razne varijante i prilagoditi ga vašem ukusu i interijeru! Krenimo!


Potrebno:

svijetlo platno i platno sa uzorkom, okvir za vezenje, transfer papir, mašina za šivanje, glačalo, printer, škare i skalpel, bijela akrilna boja i crvena akrilna boja, plastični poklopac ili nešto slično za miješanje boja i štapić za uši, perje u boji i ukrasi po želji.



Postupak:

Odaberite fotografiju i isprintajte ju na transfer papir pa ispeglajte prema uputama na čisto svijetlo platno. Kada se površina ohladila, pažljivo odlijepite papir i izrežite 1 cm oko lika na fotografiji.



Sašijte izrezanu fotografiju cik-cak bodom na čistu i ispeglanu tkaninu sa uzorkom pa namjestite tkaninu preko unutrašnjeg obruča okvira za vezenje. Postavite vanjski obruč okvira za vezenje, nategnite i poravnajte tkaninu pa stegnite vijak da se tkanina učvrsti!




Istisnite malo bijele boje na plastični poklopac i dodajte mrvicu crvene pa pomiješajte kako bi dobili roza boju. Pomoću štapića za uši nacrtajte krugove na obrazima.



Skalpelom izrežite malu rupicu uz rub i umetnite perje u boji.  Izrežite višak tkanine oko okvira za vezenje i okačite na zid!







Osim što je rezultat stvarno simpatičan, ovaj projekt je i super zabavan i prilagodljiv! Možete koristiti fotografije članova vaše obitelji, prijatelja i kućnih ljubimaca ili fotografije prirode, tkanine raznih uzoraka i različite ukrase, Ovisno o fotografiji, sliku možete dekorirati perlicama, gombicama, cvjetićima, vezom ili slično, pustite mašti na volju. Ovakav ukras može biti i odličan handmade dar, a blagdani su blizu pa treba i o tome početi razmišljati! ;)

Ako se odlučite isprobati ovaj tutorial i uložite u transfer papir, pomoću njega možete napraviti simpatične ukrasne jastučiće i pernicu ili ukrasiti običnu platnenu torbu! Mogućnosti su brojne! :)

Kako vam se sviđa ova ideja?
Uživate li u ukrašavanju svojih životnih prostora?
Da li ste već radili nešto slično?

Nadamo da smo vas inspirirali i da ćemo uskoro dobiti i fotkice vaših uradaka! ;) 

Uživajte u kreativnosti i u ostatku tjedna! 

Pozdrav od Maja


4 komentara :

  1. Kakva ideja, bravo! Volim vase ideje, volim vas stil. I zavidim na vremenu da se bavite DIY projektima. Meni bas nedostaju. Problem je vreme, ali i mali zvrk koji sve zeli da vidi, pocepa, baci. Neophodno mi je da sve te projekte odlozim do daljnjeg :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! :) Mogu ti reći da i mi sve manje vremena imamo za razne projekte i baš nam to fali! Ovo što stignemo je kada klinci imaju baka&djeda tajm, jer smo tada obično protjerani, ili nedjeljom kad klinci spavaju, jer nedjeljom ne kuhamo! Naravno uz njih ne možemo ništa, ali ništa ni ne pokušavamo - ipak je trenutno najbitnije vrijeme koje provodimo u igri i zabavi, ostalo će doći na red kasnije!

      Izbriši
  2. Ovo je najdivnije nesto ikada.
    Mislim da cu ovaj post u buducnosti traziti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Hvala draga, baš mi je drago da ti se sviđa! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!