ponedjeljak, 27. travnja 2015.

U KUHINJI: Salata sa slanutkom


Na redu je još jedna prava proljetna salata! Prošli put smo pravili krumpir salatu, a danas sa slanutkom, jednom nam od omiljenih namirnica. I ova salata je dosta zasitna pa ju možete napraviti kao samostalno jelo kada vam se jede nešto lagano  i osvježavajuće ili kao prilog uz nešto.


Salata sa slanutkom

Sastojci:

slanutak (suhi ili u konzervi)
rukola
feta sir
mladi luk
češnjak
maslinovo ulje
ocat
papar
žličica senfa

Postupak:

Slanutak namočite preko noći i skuhajte ga pazeći da se ne raskuha. Ostavite ga da se ohladi dok pripremate ostale sastojke. Ako nemate vremena možete koristiti i slanutak u konzervi koji je potrebno nakon otvaranja isprati pod mlazom vode od tekućine u kojoj stoji i ostaviti da se iscijedi.

Rukolu operite, narežite na sitnije ako su listovi veći, i dodajte slanutku. Feta sir narežite na kockice jednake veličine i također dodajte slanutku. Najbolje bi bilo da izaberete neki tvrđi tip fete da se previše ne raspadne kad budete miješali salatu. Ali i ako se to dogodi nije neki problem, svejedno će biti fina!

Dresing napravite slično kao i za krumpir salatu  - mladi luk narežite na sitne kolutiće, a češnjak protisnite. Prelijte ih maslinovim uljem (ili nekim drugim uljem po želji), octom, dodajte žličicu senfa i sve dobro izmiješajte. Salatu prelijte dresingom i popaprite pa opet dobro izmiješajte. Salatu nemojte dodatno soliti jer će biti dovoljno slana od fete!




Vrijeme je roštilja, a s ovom salatom sigurno nećete pogriješiti ako ju napravite kao prilog!

Do čitanja,
Maje

4 komentara :

  1. Opa! Javljam kako je bilo - leblebija uvek može i stalno prija :) Hvala vam drage Maje *

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Tako je! Hvala Lilihipsterima na isprobavanju! ;) <3

      Izbriši
  2. Ovaj blog mi je otkriće godine! Sve je tako ukusno i šareno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. aaaww hvala! <3 <3 baš nam je drago da si zadovoljna! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!