srijeda, 1. travnja 2015.

DIY: Šarene ptičice


Kako smo već rekle, nismo nešto osobito angažirane oko ukrašavanja doma za Uskrs, jer ga provodimo kod roditelja, ali sjetile smo se šarenih ptičica koje smo radile jednom prilikom, a koje bi mogle biti zgodna uskrsna dekoracija i zabavna aktivnost za vaše male kreativce! Stvarno ih je lako napraviti i ne treba vam ništa posebno od materijala!


Potreban materijal:

karton (hamer papir) u boji, šablona (klik za download pdf-a) i printer, škare, obična olovka, igla i konac, bušač za papir (nije neophodan), 2 dugmića (nisu neophodni).


Postupak:

Prvo skinite i isprintajte šablonu! Izrežite sve dijelove, a zatim presavijte karton u boji i precrtajte ptičicu olovkom tako da je donji rub uz presavijeni dio! Precrtajte i krila i zatim sve izrežite! Trebate dobiti 2 krila i dva tijela ptice spojena po dnu!




Između krila ptičice napravite prorez do pola (po rubu gdje su dvije strane ptice spojene, kao na slici), a krila presavijte!



Izbušite rupe bušačem i zatim prislonite oba krila uz tijelo (jedno sa jedne, drugo sa druge strane) i sašijte ih tako da se šav nalazi sa unutrašnje strane krila i prolazi kroz rub gdje ste ih presavili - kao na slici! Ako ptičice rade vaši mališani, u ovom dijelu im pomozite jer je šiti kroz 4 sloja hamer papira dosta teško, a ako nemate bušač, krila  ukrasite bojicama ili na njih nalijepite šareni papir, šljokice, cvjetiće, što god!



Na kraju još sašijte oči tj. dugmiće. Ako želite, dugmiće možete i zalijepiti ljepilom ili ih jednostavno nacrtajte!
Gotovo! :) Raširite krila i uživajte u svojoj novoj dekoraciji! Ptičicama ukrasite uskrsni stol, uz pomoć konca ih okačite da vise sa lustera ili karniše, ili ih spojite u lanac, a ako vam ostane hamer papira u boji od njega na brzinu možete napraviti i girlandu! :)



Kako vam se sviđaju ptičice?
Ukrašavate li svoj dom za Uskrs? Kako?
Uživaju li vaši klinci izradi dekoracija? 

Pišite nam, šaljite svoje ideje, i uživajte u kreativnim pripremama za Uskrs!:)

Pozdrav od Maja

4 komentara :

  1. pa ja sam se zaljubila <3 bravo za diy :) moram ovo obavezno da napravim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Genijalno, budem isprobala!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!