ponedjeljak, 4. kolovoza 2014.

U KUHINJI: Drugačiji pohani kruh


Naši klinci obožavaju pohani kruh, a kako bi im omogućili da u tome uživaju i tijekom kampiranja pravimo ga na drugačiji, malo jednostavniji način! Pohani kruh je super način da iskoristite stari kruh koji bi inače bacili, a bacati hranu stvarno nije ok!

Sastojci (po maloj osobi): 
1 šnita starog kruha (ili 2 manje)
1 jaje
malo ulja
malo soli
sjemenke sezama
ostali začini po želji
malo parmezana ili grana padano sira za posipanje


Postupak:
Narežite kruh na kockice, ako imate samo svježi kruh možete ga prvo malo prepeći u tavici ili u tosteru! U dubljoj posudi vilicom ili pjenjačom izmutite jaja, dodajte malo soli, sezam i začine po želji. Mi smo dodale malo češnjaka i mrvicu dimljene paprike! U jaja ubacite kruh i dobro promiješajte da se kruh dobro obloži jajima! U tavici zagrijte malo ulja, pustite neka se zagrije i na njega istresite kockice kruha! Pecite dok ne porumeni i pospite parmezanom ili grana padano sirom! I to je to! Brzo, lako i fino!


Kod nas u pohanom kruhu za doručak uživaju jednako veliki kao i mali!
Volite li ga vi? Kako ga pravite?
Kako vam se sviđa ova verzija?

Ako planirate na more sa šatorom, osim ovog posta, još ideja i inspiracije možete naći na blog tag-u 'kampiranje'! :) Mi se polako pakiramo i odbrojavamo dane do ljetovanja! :)

Do idućeg posta,
pozdrav od Maja!

Broj komentara: 6 :

  1. Kod mene su se od starog kruha uvijek radile "supice" - kruh umočen u razmućeno jaje pa mlijeko, a kad je pržen posut šećerom u prahu. Ova vaša slana varijanta zvuči baš super, morat ću i to probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikada nismo jele slatki pohani kruh, nismo ni čule za naziv supice! :) Zanimljivo je to kako ljudi imaju slične, a opet različite običaje, pogotovo kada se radi o jelima! :)

      Izbriši
    2. Bloganje je baš fora - ja sam saznala za slani, a vi za slatki pohani kruh. Supice su čakavski naziv

      Izbriši
    3. Eto vidiš! Baš je! Svašta se može naučiti! :)

      Izbriši
  2. Ovo je fantastična varijanta :) Toliko jednostavno, a da se nisam toga za sve ove godine setila??? :( Hvala Maje Zmaje :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E hvala Vama! Super, baš nam je drago da Vam se sviđa! :)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!