srijeda, 13. studenoga 2013.

STILSKE IKONE: Debbie Harry

Novu seriju o stilskim ikonama započeli smo s Debbie Harry, pjevačicom američkog benda Blondie nastalog u New Yorku 1974. godine. Nekad Playboyeva zečica, tek u svojim 30-ima se okrenula glazbi s bendom The Stilettoes, a nedugo poslije je upoznala gitarista Chrisa Steina s kojim je osnovala Blondie i bila u dugogodišnjoj vezi.Kako im je popularnost sve više rasla, Debbie je postala redovan gost u Studiu 54 i dobra prijateljica i muza Andyja Warhola. Prepoznatljiva po izblajhanoj kosi, prekrasnim usnama, visokim jagodicama, buntovnom stilu odijevanja i spajanju nespojivog vrlo je brzo stekla status stilske ikone koji drži i danas. Većinu odjeće nabavljala je u njujorškim second handovima i to je kombinirala s odjećom poznatih dizajnera s kojima je surađivala. Stil koji je obilježio njeno odijevanje 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća ponovno se nosi: kožne i metalik tajice, kombinezoni, maskirni uzorak u kombinaciji s prugama, pruge u kombinaciji s cvjetnim uzorkom,  T-shirt sa zanimljivim printom... Jedan dan je bila u koži i zakovicama, a drugi u glamuroznoj haljini i sve je to na njoj djelovalo vrlo prirodno, kao da se ne trudi previše.

Debbie najbolje možemo opisati kao punk verziju Marilyn Monroe pa nije ni čudo da njen stil mnogi i danas kopiraju. Evo par fotografija iz ranije faze koje nam se najviše sviđaju:













* Izvor slika: Pinterest

Koje su vaše stilske ikone?

Nastavljamo sljedeći tjedan!
Pozdrav, Maje

Broj komentara: 5 :

  1. da, debbie...bila je posebna, ali dok je bila na vrhuncu popularnosti sa blondie ja sam još bila mala tako da nisam odrasla uz nju i ne mogu reći da mi je ostala u sjećanju. mada volim da pogledam spotove kada naletim na vh1 classic.

    meni je jedna i jedina annie lennox, sve ostale su mi zanimljive manje ili više, odlaze i dolaze, ali ona ostaje zauvijek :) prelijepa žena, prelijep glas, stari dostojanstveno i ne pravi od sebe cirkus u zrelim godinama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. apsolutno se slažemo i za annie lennox! pogotovo zato što ne pravi cirkus od sebe pod ¨stare¨ dane, što je danas rijetkost! ;)

      Izbriši
  2. Prekrasna je, a današnje pjevačice joj nisu ni do kolina!

    OdgovoriIzbriši
  3. Moja modna ikona je Madonna, ali Madonna je sve rado prosvojila od Debbie i uvek kaze da joj je ona bila inspiracija sa pocetka karijere!!
    Divne fotke!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez daljnjeg da je i Madonna jedna i neponovljiva, definitivno ikona stila!

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!