srijeda, 6. studenoga 2013.

DIY: Nova stara korpa


Konačno je došao red i na ovu staru korpicu! Musava i pokidana, već je bila na putu za smeće, ali smo se u zadnji tren predomislile! Kao i uvijek! :)


Odlučile smo se za najjednostavniji mogući makeover, bojanje u bijelo, jer nam je baš falila jedna bijela korpica za sitnije igračke koje su uvijek razbacane po dnevnoj sobi! :)


Što smo koristile:

četkicu za pranje, bijelu akrilnu boju u spreju, škare.


Što smo radile:

Skinule smo ručkice koje su bile pokidane pazeći za ne pokidamo korpu!

Korpu smo dobro oprali i izribali četkicom i ostavili da se osuši na zraku, a zatim smo je prešpricali u dva sloja sa bijelom akrilnom bojom! Nismo htjeli da boja potpuno prekrije korpicu, pa smo prskale sa veće udaljenosti ! I to je to! :)


Korpica je savršena za igračke!


Pošto volimo vintage detalje u kući, ponekad nam treba malo neutralne boje radi jednostavnosti! Zbog toga bijelu boju uvijek imamo kod kuće i stalno nešto s njom farbamo, pa smo, između ostalog, sredile i ovaj totalno kičerajski stalak  za kolače (mogli ste ga vidjeti u ovom postu!), kojem nismo mogle odoljeti prilikom jednog odlaska u second hand! :)

Prije...


Poslije:



Kod bojanja bojom u spreju bitno je da pratite upute, tj. da ne prskate sa male udaljenosti, da ruku pomičete lijevo desno i da pazite da pokrijete sve dijelove! Bolje je bojati više puta u vrlo tankom sloju (naravno, čekajući da se svaki sloj dobro osuši), nego od jednom debelo, jer će vam se u tom slučaju boja guliti i imat ćete curke! Bojati je najbolje vani na zraku, a ako nemate tu mogućnost, svakako otvorite sve prozore! I ne zaboravite zaštititi radnu površinu jer će boje biti svagdje! ;)

Iako su ovi makeover-i toliko jednostavni da stvarno nije bio potreban tutorial, nadamo se da smo vas bar inspirirali da od nečeg neželjenog i otpisanog napravite nešto što će vam koristiti, umjesto da kupite novo! Od smeća blago! ;)

Što ste vi nedavno prepravljali?

Do čitanja,
Maje

Broj komentara: 8 :

  1. jao, a ja baš hoću ovaj vikend da prefarbam dvije korpe od puća u bijelo: jedna je velika, a jedna manja.
    baš kao da ste znale :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam moju stare korpe sve prefarbala i sad su kao nove. Nema toga što malo farbe ne može da popravi! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovaj stalak za kolače je diiivan! Zamišljam svoje parfeme na njemu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a malkoc je mali za parfeme! možda za neke mini! ;)

      Izbriši
  4. Stalak za kolače je divan i skroz mi se sviđa tako beo.Baš romantično!!

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!